NASCAR

NASCAR: Montoya maakt steeds meer indruk. Tweede zege Johnson

_rcl24951

Regerend kampioen Jimmie Johnson zegevierde voor de tweede maal binnen een week. Juan Pablo Montoya scoorde met een vijfde plek zijn beste resultaat tot nu toe. Tevens was het de beste prestatie van de Ganassi-coureur op een oval!


Tekst Willem J. Staat.
Foto: GM Motorsport


Lof voor Montoya
Juan Pablo Montoya ontving na de wedstrijd veel lof van de kampioenen Jimmie Johnson en Matt Kenseth. Na de laatste herstart maakte Montoya een klein foutje waardoor hij de muur raakte. De Colombiaan reed meer dan 186 ronden in de toptien op de vierde plek, die hij in de slotfase moest prijsgeven.
Montoya: “Dit is het beste circuit waarop ik ooit geracet heb. Het gaat de goede kant uit, maar we zijn er zeker nog niet. Bij die laatste neutralisatie kwam ik wat asfalt te kort.” Ook werd Montoya in de eindfase nog gehinderd door Jeff Gordon die een verloren ronde terug wilde winnen.

Tweede overwinning voor Johnson
De laatste neutralisatie bracht de definitieve beslissing. Met nog drie ronden te gaan ging regerend kampioen Jimmie Johnson in een fantastisch duel aan Tony Stewart voorbij. Bij die actie toucheerde Stewart de muur en verloor daarbij wat downforce. Tony Stewart: “Ik wou dat hij me wat meer ruimte had gegeven. Hij had gewoon de snelste auto op de baan.” Johnson bood na afloop wel zijn excuses aan. “Het was niet de bedoeling om hem tegen de muur te drukken. Toen ik via de spotter hoorde dat hij achter me zat, was het gewoon te laat.
Er was slechts één crash veroorzaakt door Greg Biffle waarbij de Toyota’s van Brian Vickers en David Reutimann betrokken waren. Voor Reutimann was het de tweede crash binnen enkele weken waar hij part noch deel aan had. De beste Toyota eindigde met Dave Blaney op de 27e plaats. Mark Martin, die de leiding in de stand om het kampioenschap heeft, eindigde als tiende, maar neemt dit seizoen niet aan alle races deel.

UITSLAG
1. Jimmie Johnson Chevrolet 325 ronden
2. Tony Stewart Chevrolet 325 ronden
3. Matt Kenseth Ford 325 ronden
4. Jeff Burton Chevrolet 325 ronden
5. Juan Pablo Montoya Dodge 325 ronden
6. Clint Bowyer Chevrolet 325 ronden
7. Carl Edwards Ford 325 ronden
8. Martin Truex jr. Chevrolet 325 ronden
9. Reed Sorenson Dodge 325 ronden
10. Mark Martin Chevrolet 325 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet