NK Formule Renault

NK Formule Renault: Ouderwets waterballet op Spa (Lang)

De toeschouwers langs Eau Rouge moeten raar hebben opgekeken. Direct na de start van de race kwam de eerste Formule Renault auto achterste voren naar boven. Pieter Belmans verslikte zich in de befaamde bocht, maar kwam met de schrik vrij. Ricardo van der Ende pakte direct de leiding en Belmans viel terug naar de zesde positie.

 spin
 spin2
 spin3
 waterballet


Een fraaie spin op een gevaarlijk punt leek Pieter Belmans de zege te kosten, maar de race was lang genoeg om orde op zaken te stellen.

Tekst: Sander Dorsman, fotografie: Tim Böhme

Eerste uitvallers
Al aan het einde van de eerste ronde kwam Junior Strous de pitstraat binnen. Na een moeizame kwalificatie, met een negende startpositie als uitkomst, moest hij zijn wedstrijd vroegtijdig staken vanwege een defecte dynamo. Ook Helmert-Jan van der Slik overleefde de eerste ronde niet, na een touché met Svensson.

Verkeerd gegokt
Inmiddels werd de regenval heviger. Zowel Maassen als Belmans vlogen door het veld en wisten zelfs de koppositie over te nemen van Ricardo van der Ende. “Helaas was mijn afstelling niet optimaal,” aldus Van der Ende. “We hadden gegokt op afnemende regenval, maar het omgekeerde gebeurde. Ik kon niet anders dan toezien hoe Belmans en Maassen, die duidelijk een échte regenset-up hadden, me inhaalden en wegliepen.”

Druk opvoeren
In de vierde ronde raakte Dominick Muermans de muur in de Bus Stop chicane en viel uit. Voorin het veld bouwden Belmans en Maassen hun voorsprong verder uit. Per ronde liep Maassen in op Belmans en voerde hij langzaam de druk op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet