Supercar Challenge

Voorbeschouwing Spa Euro Races 2019 Supercar Challenge en GT&Prototype Challenge

20180930 edfo 1156 mgl8000

Het uitdagende circuit van Spa-Francorchamps vormt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni het decor voor de 5de en 6de race van de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge, die gezamenlijk een vol veld van fraaie wagens op de baan brengen.
 
Tekst en foto's: PR


Geen kwalificaties, maar twee vrije trainingen op vrijdag 21 juni. De Supercar Challenge gecombineerd met de GT&Prototype Challenge krijgen tweemaal de mogelijkheid om hun auto's te testen op het fraaie circuit in de Belgische Ardennen. Op zaterdag worden in de ochtend de kwalificaties van de Supercar Challenge Supersport /Sport divisies gelijk gevolgd door de GT + GTProtoype Challenge gereden. Na deze kwalificaties staat in de middag de eerste wedstrijd van het weekend voor de Supercar Challenge en en GT&Prototype Challenge op de planning. Op zondagmiddag rond 14:00 uur gaat de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge van start.

  20190531 EDFO 1126 MGL8779

GT Division

In de GT divisie zien we ongeveer 10 auto's aan de start verschijnen. John de Wilde met zijn Porsche 991 GT3 Cup staat bovenaan in het kampioenschap met 84 gescoorde punten en zal zijn voorsprong van respectievelijk 10 en 12 punten verdedigen op Bob Herber en Jos Jansen.

Herber

Max Weerink zit op het vinkentouw met 14 punten achterstand op de koploper. Veel belangstelling vanuit Scandinavië voor de GT Divisie. Bergmann Motorsport uit Denemarken van equipe Michael en Cris Bergmann brengen een Porsche 991 GT3 Cup aan de start. Nog drie Porsches uit Zweden van het Itris Racing Team maken, met Thomas Winkler, Alfred Winkler en Tomas Pfister, het tiental compleet.


2 - febo

Supersport 1

In de Supersport 1 divisie is de spanning te snijden, met de ervaren equipe van Dennis de Borst en Stan van Oord nog steeds aan kop. Marcel van der Maat sprokkelt altijd de nodige punten binnen en steeg mede door zijn prachtige overwinning op zaterdag op Zolder, naar een tweede positie in de titelstrijd, met slechts vijf punten achterstand op het leidende Febo duo. Op slechts één punt achterstand op Van der Maat bivakkeren de SEAT Leon rijders Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs. Bas Koeten Racing gooit een Audi RS3 TCR in de strijd voor Oscar Graper, terwijl Van der Kooi Racing uiteraard een Lotus Exige V6 op de baan brengt, met aan het stuur Roelant de Waard.

  Remco de Beurs

Supersport 2

Veel uitvallers in de laatste wedstrijd op Zolder in de Supersport 2 divisie. Remco de Beus profiteerde optimaal na de crash van Milan Teekens en schoof na zijn winst door naar een tweede plaats in de titelstrijd en verkleinde zijn achterstand naar acht punten op het leidende BMW Zilhouette duo Maxim Oosten en Milan Teekens. Ook de Belg Nicolas Delencre wist zijn Peugeot 308 Cup niet aan de finish te brengen en blijft steken op een derde plaats met 45 punten achterstand op de koplopers.

  Nieman-2

Sport

Rob Nieman vergaart door altijd in de top te eindigen de meeste punten met zijn Renault Clio Turbo bij elkaar. In de Sport Divisie staat de sympathieke rijder zes punten voor op het Belgische Peugeot RCZ duo Bart van de Broeck en Chris Voet. Assenaar Henk Tappel is echter niet ver weg. De BMW Zilhouette 2.0 coureur staat maar op negen punten achterstand van koploper Nieman.

  20190531 EDFO 1134 S4A6991

GT&Prototype Challenge

Het aantal imposante LMP3 bolides is gegroeid naar 4 wagens. Vanuit Luxemburg brengt equipe Jean-Pierre Lequeux/ Jean Marc Ueberecken een Ginetta Nissan G57 aan de start. Ook vanuit Zwitserland is er belangstelling waarbij T2 Racing met Stephan Rupp een combinatie vormt met de Fransman Vincent Capillaire in hun snelle Ligier LMP3. De twee smaakmakers uit Zolder Max Aschoff en Laurents Hörr zijn ook weer van de partij.

In de CN Divisie zien we de drummer van de Schotse rockgroep Travis weer terug. Neil Primrose, de winnaar van Magny Couse, moest op Circuit Zolder verstek laten gaan, maar brengt op Spa zijn Norma M20FC weer aan de start. De drummer moet het in deze klasse opnemen tegen een ex-wielrenner.


Het Belgische Kraft Racing zet Twee Norma's in voor Tom Boonen en Tim Verbergt en in de andere de twee Fransen Norbert Sauvain en Evan Meunie.
In de Radical divisie zijn er twee wagens voor Antoine Mattéo/Hector Gourard en de Luxemburger Alain Berg ingeschreven.

Wilt u dit aankomende weekend het brullende veld van de Supercars van start willen zien gaan dan kan dit. Download je kaartje (omheining-geen paddock) via:

http://www.spa-francorchamps.be/nl/agenda/2019-06-21/spa-euro-race

Tijdschema

Vrijdag 21 juni
10:40 – 11:20 Vrije training 1 Supercar Challenge + GTPrototype Challenge
14:30 – 15:10 Vrije training 2 Supercar Challenge + GTPrototype Challenge

Zaterdag 22 juni
09:40 – 10:00 Kwalificatie Supercar Challenge divisions: SS1 + SS2 + Sport
10:05 – 10:25 Kwalificatie Supercar Challenge division: GT + GTProtoype Challenge
16:10 – 17:15 Race 1 Supercar Challenge + GTPrototype Challenge

Zondag 23 juni
14:00 – 15:05 Race 2 Supercar Challenge + GTPrototype Challenge

  20180929-rbn 2086
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet