Ford Fiesta Sprint Cup

Dimitri en Dilango de Vos mikken op podiumplek in de Ford Fiesta Sprint Cup

DSC09175

De broers Dimitri jr. en Dilango de Vos vormen de helft van het team D4 Racing. De twee andere D's zijn vader Dimitri en jongere broer Dinand, elf jaar oud en actief in karting. De 23-jarige Dimitri jr. en 18-jarige Dilango rijden dit seizoen samen op één auto elk één race in de Ford Fiesta Sprint Cup.

Tekst en foto's: PR

Dimitri jr. heeft na het karten in de Rotax Max, zowel NL als EK, zijn eerste race-ervaring opgedaan in de DNRT. In een Honda Integra en later een SEAT Ibiza groeide het racevirus.

In 2018 reden Dimitri en Dilango de Vos in een VW Golf 1.9 tdi in de Sportklasse van de Supercar Challenge. Op het juiste moment, tijdens de Jumbo Racedagen, scoorden zij een derde podiumplek.

  20190531 RL1 1925

Na afloop van het seizoen besloten de broers uit Breda dat de Ford Fiesta Sprint Cup een mooi vervolg zou zijn in hun carrière. Bij de DNRT reden ze een sprintrace als oefening en dat ging prima. In een veld van 32 auto's werden zij eerste.

"De Fiesta is best een moeilijke auto. Je moet er erg aan wennen dat de auto niet zoveel vermogen heeft en de achterbanden zijn niet makkelijk warm te krijgen. Maar dat is natuurlijk voor iedereen zo en dat maakt deze klasse erg spannend", vindt Dimitri.

  20190531 EDFO 1349 MGL9308

De Zolder Superprix was hun debuut in hun eigen Ford Fiesta Sprint Cup. De broers hebben onderling geen strijd om wie de snelste is, ze gaan samen voor het beste resultaat. "Onze doelstelling voor dit seizoen is veel leren en podiumplekken pakken", besluit Dilango.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet