ACNN

ACNN: Bernard Blaak wil koppositie heroveren op Spa-Francorchamps

Bernard blaak voor jan berry drenth
De strijd tussen Bernard Blaak en Jan Berry Drenth krijgt zeker een gevolg op het uitdagende circuit van Spa-Francorchamps, dit aankomende weekend.

Aankomend weekend vind het jaarlijkse uitstapje naar de Belgische Ardennen plaats voor de ACNN. Vanaf vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni strijden de coureurs uit de Zilhouette, Continent en DTC cup, in het kader van de Spa Euro Races, hun vrije training, kwalificaties en twee races op het uitdagende Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps, aangevuld met de Porsche gastklasse van de PCR. Dit alles zorgt voor een dik veld van fraaie wagens die allemaal optimaal willen presteren en gegarandeerd voor een spannende strijd zullen zorgen.

Tekst en foto's: PR

Jan Berry Drenth
Koploper Jan Berry Drenth in actie


In de Zilhouette cup is het Jan Berry Drenth, die na de laatste race de koppositie in het klassement heeft overgenomen van Bernard Blaak, die tijdens het laatste evenement op het TT circuit van Assen, twee tactische races reed om zijn opgelopen erestraf secondes te reduceren. Dit alles om aankomend weekend op Spa de koppositie weer naar zich toe te trekken.

Het punten verschil tussen de beide kemphanen Drenth en Blaak is slechts één enkele punt en daarachter heeft Mark Wieringa twintig punten achterstand op de koploper, maar heeft de setup van zijn nieuwe Zilhouette goed voor elkaar en moet zeker in staat worden geacht om zich in de titelstrijd te mengen.

  Sjoerd Stiksma
Sjoerd Stiksma


In de Continent cup heeft de regerend kampioen Sjoerd Stiksma inmiddels elf punten voorsprong op de nummer twee, het duo Auke Wiegers en Daniel Meendering. De strijd in deze cup is zeker ook nog niet gestreden. Het op de derde plaats liggende duo Patrick Kroeze en Matthieu Kruger en de jonge talentvolle coureur Robert Ackermann op de vierde plaats, zijn zeker nog niet kansloos in de strijd voor de titel.

  pcr foto

De Porsches van de PCR complementeren het startveld. Met liefst 35 ingeschreven Porsches staat deze gastklasse garant voor spectaculaire races.


TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet