Sportscars

Sportscars: BoP-aanpassingen voor de start in Le Mans

190615 BOP Aston
Minder turbodruk voor de pole-winnende Aston Martin in GTE-Pro

Tussen de kwalificatie en de race kwam de BOP-commissie op vrijdagavond in Le Mans met een aanpassing voor de Aston Martin Vantage GTE, waarmee Marco Sørensen in de tijdtraining op donderdagavond de pole-position in de GTE-Pro-klasse had veroverd. Voor de Britse sportwagen is een verlaging van de maximale turbodruk opgelegd, alsmede een vermindering van de maximaal toegestane hoeveelheid brandstof van twee liter.

Tekst: René de Boer (vanuit Le Mans, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Naast de aanpassingen van de turbodruk en de brandstof werd het minimumgewicht voor de fabrieks-GTE's van de Aston Martin, de BMW, de Porsche en de Ferrari verminderd met vijf kilogram. Voor de Corvette bleef het gewicht ongewijzigd.

In GTE-Am kregen de Porsches er tien kilogram gewicht bij. De 911's bezetten de eerste drie plaatsen in de startopstelling van de klasse. De Keating Motorsports-Ford GT van Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Felipe Fraga kreeg een gewichtsreductie van tien kilogram.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet