Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Remco de Beus in Supersport 2 op Zolder

20190602 EDFO 1032 MGL1196

Als iets Remco de Beus kenmerkt, dan is het wel zijn enorme doorzettingsvermogen. Zo kocht de racende ondernemer in 2016 een BMW M3 E46 en hij bouwde hem op tot een imposante racer. Toen de auto helemaal klaar was voor het circuit zorgde kortsluiting voor brand en werd de BMW zonder een meter te hebben gereden volledig verwoest. Het kostte De Beus veel tijd en energie, maar een jaar en tien maanden later verscheen hij in een opnieuw opgebouwde BMW E36 toch aan de start.

Tekst en foto's: PR

DSC09228


Remco de Beus kwam met de autosport in contact via zijn kennis Gerard Fleming. Die racete bij SR Racing in de Compact Cup van de DNRT. De Beus werd enthousiast en toen hij zijn auto voor een onderhoudsbeurt naar de garage bracht stond daar een BMW 328 raceauto te koop. Dat kan geen toeval zijn dacht De Beus en hij kocht de auto.

In 2010 behaalde hij zijn racelicentie en hij reed een jaar of twee samen met Gerard Fleming bij SR Racing. Toen er een tweede en later zelfs een derde auto bij kwam besloot De Beus dat het tijd was om het helemaal zelf te gaan doen en begon hij zijn eigen team, samen met zijn vaste monteur Bertus van Minkelen. De snelle horeca-ondernemer reed in verschillende raceklassen, van DNRT, DRDO en in 2011 ook in de Supercar Challenge bij Braxx Racing, wat hem goed beviel.

  DSC09230

Dit gehele seizoen rijdt De Beus in de Supercar Challenge met de zelf vanaf een BMW 328 omgebouwde BMW E36 M3 GTR in de Supersport 2 divisie en dat bevalt hem goed. "Racen is racen, soms zit het mee en soms zit het tegen. Op Magny-Cours had de motor wat problemen in de hoge toeren. Dat hebben we ingeregeld en toen liep de motor als een zonnetje. Tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie op Zolder pruttelde de motor in de lagere toeren. We ontdekten dat het probleem zat in een injector en dat konden we gelukkig voor de start van race 1 verhelpen. Ik hoopte dat de problemen nu voorbij waren en dat was gelukkig zo, maar op de hoge curbstones van Zolder reed ik de ophanging van het differentieel kapot en viel ik uit. Vlakbij Zolder heb ik iemand kunnen vinden die me zaterdagavond geholpen heeft alles weer te lassen. In de tweede race ging het prima en heb ik gewonnen in mijn klasse Supersport 2. Dat klinkt goed, maar de twee andere deelnemers waren helaas uitgevallen, dus ik vond het wel lastig om op het podium plaats te nemen", lacht Remco de Beus.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet