VLN

Div: Jeroen Bleekemolen met Phoenix-Audi GT3 in 24h Nürburgring

190612 Bleekemolen 24h 2013
In 2013 won Jeroen Bleekemolen de 24-uursrace op de Nürburgring

Alle aandacht is natuurlijk gericht op Le Mans, maar volgende week is er nóg een 24-uursrace, en wel het ADAC Total 24h-Rennen Nürburgring. Aanvankelijk zag het ernaar uit, dat Jeroen Bleekemolen, in 2013 winnaar van dit evenement, na het niet doorgaan van de geplande deelname met de Zakspeed-Viper geen zitje voor de klassieker in de Eifel zou hebben. Vandaag echter kwam het nieuws dat hij met een Audi R8 LMS GT3 van het gerenommeerde Phoenix-team in actie komt. Bleekemolen neemt de plaats in van de Britse Audi-fabrieksrijder Jamie Green, die nog steeds herstellende is van een blindedarmoperatie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Hiermee is voor mij de cirkel weer rond, want in 2003 reed ik met Phoenix mijn eerste 24-uursrace op de Nürburgring, destijds met een Opel Astra Coupé, een omgebouwde DTM-auto", aldus Bleekemolen. Hij zal de Audi met het startnummer 5 delen met routinier Frank Stippler, die zowel de Audi R8 LMS GT3 als de Nordschleife als zijn broekzak kent. De andere twee teamgenoten zijn twee jonge rijders, beide uit Duitsland: Kim-Luis Schramm racete eerder in de Duitse ADAC Formule 4 en won vorig jaar in de 24-uursrace met een Phoenix-Audi al de GT4-klasse, Vincent Kolb debuteerde vorig jaar in de VLN-serie.

190612 Bleekemolen Opel 2003
Jeroen Bleekemolen met de Phoenix-Opel in de 24-uusrace van 2003

De andere Phoenix-Audi met het startnummer 4 wordt bestuurd door Frank Stippler, die op beide auto's ingeschreven is, plus Pierre Kaffer en de Belgen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet