VLN

Div: Jeroen Bleekemolen met Phoenix-Audi GT3 in 24h Nürburgring

190612 Bleekemolen 24h 2013
In 2013 won Jeroen Bleekemolen de 24-uursrace op de Nürburgring

Alle aandacht is natuurlijk gericht op Le Mans, maar volgende week is er nóg een 24-uursrace, en wel het ADAC Total 24h-Rennen Nürburgring. Aanvankelijk zag het ernaar uit, dat Jeroen Bleekemolen, in 2013 winnaar van dit evenement, na het niet doorgaan van de geplande deelname met de Zakspeed-Viper geen zitje voor de klassieker in de Eifel zou hebben. Vandaag echter kwam het nieuws dat hij met een Audi R8 LMS GT3 van het gerenommeerde Phoenix-team in actie komt. Bleekemolen neemt de plaats in van de Britse Audi-fabrieksrijder Jamie Green, die nog steeds herstellende is van een blindedarmoperatie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Hiermee is voor mij de cirkel weer rond, want in 2003 reed ik met Phoenix mijn eerste 24-uursrace op de Nürburgring, destijds met een Opel Astra Coupé, een omgebouwde DTM-auto", aldus Bleekemolen. Hij zal de Audi met het startnummer 5 delen met routinier Frank Stippler, die zowel de Audi R8 LMS GT3 als de Nordschleife als zijn broekzak kent. De andere twee teamgenoten zijn twee jonge rijders, beide uit Duitsland: Kim-Luis Schramm racete eerder in de Duitse ADAC Formule 4 en won vorig jaar in de 24-uursrace met een Phoenix-Audi al de GT4-klasse, Vincent Kolb debuteerde vorig jaar in de VLN-serie.

190612 Bleekemolen Opel 2003
Jeroen Bleekemolen met de Phoenix-Opel in de 24-uusrace van 2003

De andere Phoenix-Audi met het startnummer 4 wordt bestuurd door Frank Stippler, die op beide auto's ingeschreven is, plus Pierre Kaffer en de Belgen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet