Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: Dirk Warmerdam scoort op Zolder de Superprix

warmerdam team

Bij de eerste twee races tijdens de Jumbo Racedagen viel hij al op met gedurfde acties. Net niet voldoende om naar het podium te racen. Maar tijdens de Zolder Superprix liet Dirk Warmerdam met twee overtuigende overwinningen zien dat er dit seizoen terdege rekening met hem moet worden gehouden.

Tekst en foto's: PR

De liefde voor vierwielers zat er bij Warmerdam al vroeg in. Als abonnee van Autovisie las hij elke letter van zijn favoriete blad. Na een leuk artikel over de driftchallenge kwam de 17-jarige student in actie. Samen met zijn vader ging hij kijken en vol enthousiasme werd een BMW E30 aangeschaft om het spelletje zelf uit te proberen.

DSC09231

Een paar jaar trackdays volgden, tot hij samen met zijn broertje karting ontdekte. Bij Len van Leeuwen leerde hij karten in de 4-takt en dat smaakte naar meer. Hij begon echter aan zijn studie aan de TU Delft en had geen tijd meer voor auto- en kartsport. In 2016, na zijn tweede studiejaar, kwam er wat meer vrije tijd en die besteedde Warmerdam ondermeer aan het halen van zijn racelicentie.

20190601 RL1 3424

Als student was zijn budget niet breed en hij dacht dat racen niet haalbaar was, tot hij in 2017 de Peugeot 206 Cup ontdekte. De technisch student spaarde wat hij kon, reed de laatste drie races mee en scoorde meteen een paar keer top vijf.

In 2018 reed Warmerdam het hele seizoen in de Peugeot bij Arjen Heeck. Met succes, want hij werd kampioen. "Ik vind dat echt een geweldige raceklasse om te leren racen. Je moet echt knokken voor je plek, daar leer je enorm veel van en kan ik nu gebruiken in de Mazda MX-5 Cup."

20190601 RL2 3321

Warmerdam zit nu in zijn tweede jaar van zijn Master Sustainable Energy Technology. "Een mooie studie, waar ik bijvoorbeeld windturbines en zonnecellen ontwikkel. Het is wel moeilijk om mijn studie en het racen te combineren, zowel financieel als qua timing. Maar samen met Tachyon, Arjen Heeck, Han Kolenaar en mijn monteurs Folkert Hummel en Remy van Pommeren zijn we zo fanatiek dat het toch allemaal lukt. Het wordt wel een uitdaging om voldoende budget te vinden om het hele seizoen te racen. Het zou toch jammer zijn als ik na deze schitterende resultaten op Circuit Zolder niet mee kan strijden in het kampioenschap!

DSC09238

En met resultaat, want wie had kunnen bedenken dat ik al tijdens het tweede evenement van de Mazda MX-5 Cup beide races zou winnen?", besluit een euforische Dirk Warmerdam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet