V8 Supercars

V8 Supercars: Unieke Aboriginal helm voor Scott McLaughlin in Darwin

Regerend Supercar kampioen Scott McLaughlin rijdt dit weekend in Darwin met een uniek design. Na de wedstrijd zal de helm voor een goed doel geveild worden.

Helmet 2

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske


Unieke Aboriginal helm voor Scott McLaughlin in Darwin
Dit weekend rijdt Scott McLaughlin met een bijzondere helm in Darwin. Het kunstwerk werd in samenwerking met Frank R. Stivala en de hedendaagse Aboriginal kunstenaressen Danielle Mate Sullivan gemaakt. Het toont een rijk verhaal met een ontroerend eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag eerder dit jaar in Christchurch. Scott McLaughlin is zoals bekend uit Christchurch afkomstig. De schoenen worden na het weekend eveneens geveild.

Voor Darwin wilde McLaughlin iets bijzonders doen. Daarvoor werkte hij samen met zijn vaste helm designer Stivala en Sullivan om een uniek stuk te maken dat in de Supercars gevierd wordt met een gedurfd Aboriginal ontwerp.

Boots

Ook McLauglin's schoenen beschikken over een speciaal design.McLaughlin: "Frank en Danielle hebben met mijn helm en laarzen geweldig werk geleverd. Het vertelt een verhaal en vertelt alle belangrijke aspecten uit mijn leven. De cirkels vertegenwoordigen een ontmoetingsplaats met de 15 circuits die we dit seizoen bezoeken. De zwarte lijnen die hen verbinden zijn de reislijnen en zij vertegenwoordigen onze reis gedurende het kampioensjaar.


Danielle Mate Sullivan
Danielle Mate Sullivan droeg bij aan het unieke design.

Het is ook heel gaf om een eerbetoon aan mijn geboortedorp Christchuch te kunnen geven. De 51 U-vormen vertegenwoordigen de mensen die hun leven tijdens het bloedbad eerder dit jaar verloren. Een andere persoonlijk "touch" is er voor mijn hond Chase. Gelukkiger kan ik eigenlijk niet zijn."

"De vrijheid krijgen om iets voor Scott te creëren was een groot voorrecht. En ik heb gekeken om met behulp van Aboriginal thema's en ontwerpen een verhaal te vertellen over Scott's leven en diens achtergronden als wel zijn persoonlijkheid. Zijn helmkleurenschema bevat gewaagde, heldere kleuren, dus het was geweldig om mee te werken en ik ben erg trots op het eindresultaat. Hopelijk brengen de helm en de laarzen hem veel geluk en aanhoudende successen dit weekend in Darwin." stelt Sullivan.

Darwin Helmet-Boots

Uit de categorie heel bijzonder.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet