Clio Cup

Clio Cup Central Europe: Sebastiaan Bleekemolen wint tijdens Pinksterraces op Zandvoort

sebas-zij

Sebastiaan Bleekemolen heeft zondag tijdens de Pinksterraces op Circuit Zandvoort de tweede race van de Clio Cup Central Europe gewonnen. De coureur bleef zijn teamgenoot Melvin de Groot voor. In de tweede race lag Michael Bleekemolen enige tijd op de tweede plaats, maar een scheef staand stuur na een aanrijding wierp hem terug naar de achtste plaats. In de eerste race op zaterdag kreeg Sebastiaan Bleekemolen bij het ingaan van de laatste ronde een lekke band, waardoor een goede klassering er niet meer in zat. In die race eindigde De Groot ook op de tweede plaats, Michael Bleekemolen werd daarin zevende.

Tekst en foto's: PR

Voor de zesde keer in zes races dit seizoen reed Sebastiaan Bleekemolen naar pole position, wat telkens een extra punt in het kampioenschap oplevert. "Daar ben ik best wel trots op. Hier in Zandvoort hadden we een kwalificatie in de regen. Het is heel positief dat het elke keer weer lukt."
  start-clio

De eerste race op zaterdag leek ook in de regen afgewerkt te gaan worden, maar kort voor de start werd het droog en droogde de baan snel op. "Iedereen stond op regenbanden", vertelt Sebastiaan. "Het was slecht weer, harde wind en stortbuien. Maar het werd droog en we reden dus op regenbanden op een snel opdrogende baan. We hadden veel overstuur, eigenlijk was het niet te doen. Dat was ook één van de redenen dat we een lekke band opliepen. Er waren meerdere lekke banden zaterdag."

De lekke band liep Sebastiaan Bleekemolen op bij het ingaan van de laatste ronde. "Ik lag op de tweede plaats met Melvin net achter mij. Hij wilde me een duwtje geven om de eerste plaats nog te kunnen pakken, maar het liep mis. Het was best heftig. Ik had alle geluk van de wereld dat ik de auto nog redelijk onder controle wist te houden, al stond ik wel in de grindbak. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor het kampioenschap. Je kunt eigenlijk geen race missen en je moet eigenlijk iedere race op het podium rijden."

  sebas-op-kop

De tweede race verliep een stuk positiever voor het team. Sebastiaan won de race relatief eenvoudig met Melvin de Groot op de tweede plaats. Even gloorde een volledige podium voor Team Bleekemolen, maar Michael Bleekemolen werd aangereden door de Oostenrijker Sandro Soubek. "Eigenlijk is iedereen wel een beetje bang voor hem", vertelt Michael Bleekemolen. "Hij rijdt of naar het podium of eindigt in de vangrail. Hij kwam vol bij me naar binnen bij mijn voorwiel, waarna mijn stuur scheef stond. Ik werd nog wel achtste, maar de snelheid was er niet meer."

Michael Bleekemolen reed met een oude motor van Sebastiaan. "Op vrijdag zouden we kijken of het met deze motor te doen was, maar door de regen hadden we er niet goed zicht op. Het was leuk om een keer in de Clio Cup te rijden en ik weet waar het aan lag waardoor ik niet voorin eindigde. Het podium had gekund, al had ik wel verwacht dat Soubek mij op snelheid toch wel voorbij gekomen zou zijn. Hij reed te wild en kon daardoor zelf ook niet meer winnen."

De tweede race verliep voor Sebastiaan Bleekemolen een stuk beter. "Het ging eigenlijk relatief eenvoudig. Ik pakte direct 5 tot 10 meter op Melvin en kon hem uit mijn slipstream houden. Voor Melvin was de tweede plaats wel zwaarbevochten. Hij hield mijn grootste concurrent Tomas Pecar achter zich. Omdat ik de eerste race uitviel, ben ik voor het kampioenschap even uit beeld, maar we hebben nog acht races te gaan."

Mogelijk krijgt het team nog een toetje in de Clio. Tijdens het F1-weekend in Hockenheim eind juli wordt een wedstrijd in de Clio gehouden. "Op de zaterdag, kort voor de kwalificatie van de F1. We weten nog niet zeker of we gaan rijden, maar het is zeker een optie", blikt Michael Bleekemolen vooruit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet