Diversen

Div: Leonard Hoogenboom als gastrijder in Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup

190607 Hoogenboom story

Zoals gemeld in ons liveblog komt Leonard Hoogenboom dit weekeinde in actie in de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De rijder uit Numansdorp is de eerste Nederlander die in de merkencup met de Audi R8 LMS GT4 start. Na zijn eerste ervaringen op het 4,226 kilometer lange circuit aan de Adriatische kust sprak Hoogenboom met AUTOSPORT.NL.

Tekst: René de Boer (vanuit Misano, Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Na een korte carrière in de Formule 4 koos Hoogenboom voor de prototypes. Vorig jaar won hij met een LMP3 de titel in de Michelin Le Mans Cup, dit jaar maakte hij de overstap naar de LMP2, waar hij met een Ligier van Panis-Barthez Compétition uitkomt in de European Le Mans Series. Vanwaar dan de keuze om nu in de Audi te stappen? "Het ELMS-seizoen heeft niet zoveel wedstrijden en we hebben daar nu een lange pauze (van de race op Monza, 12 mei, tot de volgende wedstrijd in Barcelona op 20 juli, red.)", vertelde Hoogenboom. "Ik had al een keer met de Audi R8 GT4 gereden tijdens een testdag op de baan van Audi Sport in Neuburg. Toen kwam deze week de vraag of ik hier dit weekeinde wilde rijden. Woensdag hebben we alles rond gemaakt, gisteren ben ik naar Italië gereisd."

Dat Hoogenboom goed met de GT4-auto overweg kan, liet hij in de eerste vrije training al zien door de sessie als vierde af te sluiten, waarmee hij tal van rijders achter zich hield die al meerdere races, en in sommige gevallen zelfs al een heel seizoen, ervaring met de auto hebben. Rüdiger Seyffarth, die de Audi-merkencup runt, toonde zich dan ook zeer tevreden over de verrichtingen van zijn nieuwe protégé. "Hij heeft het heel goed gedaan, zowel wat betreft de tijden die hij rijdt als de feedback die hij onze technici geeft. Als het aan ons ligt, blijft het niet bij een eenmalig optreden. Wat mij betreft wordt hij de volgende Nederlander die voor ons rijdt, na Renger van der Zande, die ook jarenlang voor ons team gereden heeft."

Voor Hoogenboom is de deelname aan de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup een extra gelegenheid om kilometers te maken en ervaring op te doen. "Het is een leuke auto om mee te rijden. Natuurlijk heeft iedereen gelijkwaardig materiaal, zodat het op de rijder aankomt om er de beste prestaties uit te halen. Dat is dit weekeinde mijn doel."

Naast Hoogenboom rijdt ook de Zwitser Stefano Comini dit weekeinde als gastrijder in de Audi-cup. Na zijn successen in de inmiddels niet meer bestaande TCR International, waar hij in 2015 en 2016 kampioen werd, is het rondom Comini wat rustiger geworden. "Dit is het eerste seizoen in 22 jaar waarin ik niet een heel kampioenschap rijd, maar ik ben druk genoeg met zaken als 'driver coaching'. Toen ik de vraag kreeg of ik dit weekeinde hier wilde rijden, hoefde ik daarover niet lang na te denken", zei Comini.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet