Liveblogs

DTM: Liveblog vanuit Misano

19.00 uur: BMW-rijder Marco Wittmann was met een tijd van 1:26,687 minuten het snelst in de tweede vrije training van de DTM. Onze landgenoot Robin Frijns volgde op 0,27 seconden als tweede. Philipp Eng en René Rast eindigden respectievelijk als derde en vierde. Gastrijder Dovizioso herhaalde als 16e zijn klassering uit de eerste sessie.


18.10 uur: 50 minuten later dan gepland vanwege de problemen met de baan kon de tweede vrije training van de W-Series worden afgewerkt. De Japanse Miki Koyama sloot de sessie met een tijd van 1:34,663 minuten als snelste af, voor de beide Britse dames Jamie Chadwick en Jessica Hawkins. Beitske Visser, in de eerste vrije training zoals gemeld snelste, had ditmaal te kampen met elektronicaproblemen, waardoor ze niet veel aan rijden toe kwam. Met de paar ronden die ze reed, werd ze nog als vijfde geklasseerd.

17.30 uur: Na de lekke banden aan de DTM-auto's in de vrije training ging de wedstrijdleiding op onderzoek naar de oorzaak. Er werd vastgesteld dat losgeraakte schroeven, gebruikt ter bevestiging van extra elementen achter de kerbstones in bochten 6 en 16, de lekke banden veroorzaakt hadden. De kunststof elementen werden verwijderd.

16.30 uur: Zes Audi-rijders eindigden op de eerste zes plaatsen in de eerste vrije training van de DTM. Loïc Duval werd met zijn tijd van 1:27,635 minuten als eerste geklasseerd, 0,057 seconde voor merkgenoot René Rast. De Fransman en de Duitser waren de enige twee rijders die tijden onder de 1:27 reden. Daarachter volgden Nico Müller op bijna een halve seconde van Duval, Jonathan Aberdein, Mike Rockenfeller en Robin Frijns op de plaatsen drie tot en met zes.

Snelste BMW-rijder was Marco Wittmann als zevende, voor zijn merkgenoten Bruno Spengler, Joel Eriksson en Philipp Eng. Gastrijder Andrea Dovizioso werd op 2,2 seconden van Duval als 16e geklasseerd.

Opmerkelijk was wel dat vier Audi-rijders lekke banden hadden, allemaal aan de linker kant: Jonathan Aberdein (links achter), Loïc Duval (links voor), René Rast (links achter) en Andrea Dovizioso (links achter).

190607 Liveblog Petrucci

14.30 uur: In alle eerlijkheid is de interesse voor de DTM in Italië matig. "Toerwagenraces trekken hier  nooit veel bezoekers. Italië telt eigenlijk alleen maar Ferrari", zei oud-kampioen Roberto Ravaglia eerder deze week in een interview met uw redacteur voor de DTM-website. Maar ook motorfietsen tellen wel, en zeker in de regio rondom Misano, waar ook Valentino Rossi vandaan komt. Naast de al genoemde Andrea Dovizioso kwam vandaag ook Danilo Petrucci (rechts op de foto) even op bezoek, na zijn overwinning van vorige week voor eigen publiek in Mugello op het moment de grote motor-wegraceheld in Italië.

190607 Liveblog Hoogenboom

14.05 uur:
De Zwitser Stefano Comini, die we vooral kennen als tweevoudig kampioen in de TCR International Series, die hij in 2015 en 2016 op zijn naam schreef, rijdt dit weekeinde in de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. Ook Leonard Hoogenboom komt als gastrijder in de serie in actie, en wel met een deels oranje gekleurde auto (zie foto boven). Comini sloot de eerste vrije training als snelste af met een tijd van 1:46,980 minuten, gevolgd door zijn landgenoot Rodolf Rhyn. Hoogenboom werd als derde geklasseerd.

190607 DTM Liveblog Dovi

13.30 uur: Andrea Dovizioso, normaliter voor Ducati actief in de MotoGP, is dit weekeinde als gastrijder actief in de DTM. Uiteraard rijdt hij voor Audi, het moederbedrijf van Ducati. 'Dovi', vorige week in Mugello derde in de MotoGP-race en tweede in de WK-stand achter Marc Marquez, reed testte een dag met de Audi-DTM-auto op de eigen testbaan van Audi Sport in het Zuid-Duitse Neuburg en reed anderhalve dag in Misano. Hij stond centraal tijdens een eigen persconferentie, waar hij - eerst in het Engels, daarna in het Italiaans - sprak over zijn auto-ervaringen en zijn verwachtingen voor het weekeinde.

13.20 uur: Het deelnemersveld in de Porsche Carrera Cup France bestaat dit weekeinde uit 14 rijders. Florian Latorre was in de eerste vrije training het snelst, met zijn tijd van 1:39,295 minuten was de rijder van het team RSM de enige die onder de 1:40 bleef. Daarachter volgde routinier Côme Ldogar, die de Italiaan Gianmarco Quaresmini voor bleef. Ayhancan Güven, vorig jaar kampioen in zowel de Franse cup als de Benelux-serie, sloot de sessie als vijfde af.

12.15 uur: Beitske Visser is het weekeinde in Misano goed begonnen: in de eerste vrije training van de W-Series reed ze met 1:35,193 minuten de snelste tijd van het 19 dames tellende veld. Ze was 0,106 seconden sneller dan de Alice Powell, die als tweede een trio van Britse rijdsters op de plaatsen twee tot en met vier aanvoerde. Haar landgenotes Jessica Hawkins en Jamie Chadwick werden als derde en vierde geklasseerd. De Finse Emma Kimilainen ontbreekt, net als in Zolder, omdat ze nog te kampen heeft met rugklachten als gevolg van een crash tijdens het openingsweekeinde in Hockenheim. Daarmee komt de Belgische Sarah Bovy opnieuw in actie.

vrijdag 12.00 uur:
Goedemiddag vanuit Misano, waar het zomers warm is en we ons opmaken voor een mooi weekeinde in een prachtige omgeving. Het programma voor vandaag is als volgt:

11.10-11.55 uur: 1e vrije training W-Series
12.45-13.15 uur: 1e vrije training Porsche Carrera Cup France
13.30-14.00 uur: 1e vrije training Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup
15.35-16.20 uur: 1e vrije training DTM
16.40-17.25 uur: 2e vrije training W-Series
17.40-18.10 uur: 2e vrije training Porsche Carrera Cup France
18.25-18.55 uur: 2e vrije training DTM
19.15-19.45 uur: 2e vrije training Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup
20.00-21.00 uur: vrije training TCR DSG Endurance
22.00-23.00 uur: kwalificatie TCR DSG Endurance
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet