GT

GT: Lucas Auer vervangt Jeroen Bleekemolen in ADAC GT Masters Red Bull Ring komend weekend

Vanwege Le Mans verplichtingen kan Jeroen Bleekemolen komend weekend aan de derde ADAC GT Masters-wedstrijd op de Red Bull Ring niet deelnemen. Voor vijf Oostenrijkse rijders betekent het overigens een thuiswedstrijd.


2019 Auer
Lucas Auer weer terug in de GT Sport. Kan hij op zijn thuiscircuit winnen?


Tekst en Foto's Willem J. Staat


Lucas Auer vervangt Jeroen Bleekemolen in ADAC GT Masters komend weekend
Red Bull Junior Lucas Auer, dit jaar actief in het Japanse Super Formula kampioenschap, vervangt Jeroen Bleekemolen komend weekend op de Red Bull Ring bij Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing. Tussen 2015 en 2018 was Auer in de DTM actief en maakte twee jaar geleden tevens zijn ADAC GT Masters debuut. Direct bij zijn tweede deelname in 2017 zegevierde Auer samen met Sebastian Asch voor het team van Mücke op de Nürburgring. Eveneens met een Mercedes AMG GT3.


2019 Zakspeed AMG GT3 Kan de No21 dit weekend scoren?

Samen met de Zweed Jimmy Eriksson komt hij in de Team Zakspeed BKK Oil Mobil Racing no 21 AMG Mercedes GT3 uit."Toen ik vanuit Duitsland het verzoek kreeg behoefde ik niet lang na te denken. De Details waren snel opgelost. Ik verheug me op dit weekend. Aan het begin van het jaar had ik mij nauwelijks voor kunnen stellen dat ik een thuiswedstrijd zou rijden" legt Auer uit. De tweede Zakspeed Mercedes wordt bemand door Max Wishofer, die samen met Kelvin Snoeks een combinatie vormt. Na veel tegenslagen in de beide openingswedstrijden beschikt Wishofer over zelfvertrouwen. Zeker omdat hij in 2018 in de Formule 4 hier op het podium stond. Max Wishofer: " Wij zijn goed voorbereid en hebben op de Red Bull Ring getest. Wij zullen er alles voor doen om een goed resultaat te behalen. Na twee seizoenen Formule 4 ken ik deze baan voldoende en heb daar genoeg kilometers afgelegd. We gaan spannende wedstrijden zien. Ik verheug me er ook op om dit weekend Lucas Auer als teamcollega te hebben en ben ervan overtuigd om ook nog iets van hem te kunnen leren."

Ook de beide Oostenrijkse Porsche coureurs Thomas Preining en Klaus Bachler denken goede kansen te maken. Preining zegevierde direct bij zijn debuut op Oschersleben samen met Robert Renauer in de Precote Herberth Porsche 911 GT3R. Preining won overigens in 2016 nog in de Formule 4 op de Red Bull Ring. Thomas Preining: "Wij willen systematisch punten verzamelen, maar het is moeilijk te voorspellen waar wij werkelijk staan. Het komt op details aan en de tijdsverschillen zijn gering. Een fout kan man zich hier niet veroorloven."

2019 Team Bernhard
Küs 75 Team Bernhard denkt voor de Red Bull Ring over een sterk pakket te beschikken.

Zijn landgenoot Klaus Bachler komt samen met Timo Bernhard voor Küs Team 75 Bernhard eveneens met een Porsche uit. Bachler: " Een thuiswedstrijd omdat ik slechts op 25 minuten afstand van het circuit woon en thuis in Unzmarkt kan slapen. Deze wedstrijden zijn één van de seizoenshoogtepunten. Ik verheug mij erop. De auto past goed bij de Red Bull Ring en ik denk dat we een goede kans maken. De baan ziet er vrij gemakkelijk uit maar beschikt over verscheidene karakteristieken. De nadruk ligt daar op de remmen, aerodynamica en mechanische grip. Ook kan het in Spielberg nog wel eens regenen. Maar de nieuwe Porsche voelt zich op het natte goed aan. De auto is in verschillende situaties erg constant."

2019 Bachler 1
Thuiswedstrijd voor Klaus Bachler.

Bij Montaplast by Land Motorsport rijdt Max Hofer een thuiswedstrijd. Hij rijdt samen met de ervaren Christopher Mies en in Most behaalde deze combinatie haar eerste seizoenspodium. De wedstrijd op de Red Bull Ring zijn steeds erg bijzonder. Ik verheug me er op om voor mijn fans thuis te rijden. De ADAC GT Masters is voor mij persoonlijk het sterkste kampioenschap in de GT3 Sport. De fans gaan mooie duels zien."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet