Formule 1

Formule 1: Räikkönen en Alonso ‘gewoon’ aan het front

Wie zitten er dan wel in die laatste sessie? Beide McLarens en BMW’s stoten probleemloos door naar de laatste sessie, maar ook Toyota flikt dit kunstje. Daarnaast zijn het Kimi Räikkönen en Giancarlo Fisichella naar verwachting en de verrassers Mark Webber en Takuma Sato.

In de laatste sessie worden de tijden traditiegetrouw met grote stappen verbeterd. Fisichella pakt met 1,7 de pole, een fractie later pakt Räikkönen met ongeveer een seconde die pole. De prijzen worden echter pas verdeeld aan het einde van de rit, waar niemand aan begint zonder eerst nieuwe banden te halen. Slechts één of twee vliegende rondjes is wat de toptien nog rest.

In die laatste sessie hoeft Kimi Räikkönen niet meer tot het gaatje te gaan, want de Fin ziet dat er niemand meer aan zijn al gereden tijd van 1:26.072 kan tippen. Räikkönen deelt de eerste startrij met wereldkampioen Fernando Alonso, waarmee de beide kemphanen morgen gewoon samen vooraan staan. Het gat van 0,4 seconden is echter toch groter dan de verschillen eerder deze kwalificatie. Daarachter is er een grote pluim voor de BMW’s, die met Heidfeld voorop de plaatsen drie en vijf bezetten. Daartussen staat de Lewis Hamilton, waarmee McLaren zijn zaakjes ook gewoon goed voor elkaar lijkt te hebben. Op p6 staat Fisichella op toch wel een respectabele achterstand van 1,5 seconde. Op plaats 7 drukt Mark Webber teamgenoot David Coulthard (p19) toch wel behoorlijk met de neus op de feiten. Jarno Trulli, Ralf Schumacher en Takuma Sato maken de top tien vol.

Uitslag kwalificatie GP Australië Formule 1,
Melbourne, zaterdag 17 maart 2007

1. Kimi Räikkönen, 1:26.072
2. Fernando Alonso, op 0.421
3. Nick Heidfeld, op 0.484
4. Lewis Hamilton, op 0.683
5. Robert Kubica, op 1.275
6. Giancarlo Fisichella, op 1.562
7. Mark Webber, op 1.862
8. Jarno Trulli, op 2.332
9. Ralf Schumacher, op 2.620
10. Takuma Sato, op 2.799
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet