Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup start komend weekend op Zolder aan tweede seizoen

FFSC BE - Derby Belgium-Holland - Verbesselt Dekker Valckenaere

De Ford Fiesta Sprint Cup start op zaterdag 1 juni tijdens de Zolder Würth Superprix aan het tweede seizoen. Met kampioen van vorig seizoen Laurens de Wit opnieuw in de gelederen ligt de lat voor de deelnemers hoog, maar er staat veel jong talent voor de deur te trappelen. Tijdens de openingsmanches op Circuit Zolder zijn er volledig gescheiden races voor de Nederlandse en Belgische deelnemers.

Tekst en foto's: PR

De Nederlandse en Belgische deelnemers aan de Ford Fiesta Sprint Cup strijden in gescheiden klassementen, maar rijden negen van de twaalf races gezamenlijk. Voor de gescheiden races, zoals tijdens de Zolder Superprix, gelden de bekende kwalificatienormen. In Race 1 start de top 10 van de kwalificatie in omgekeerde volgorde, waardoor de coureur die de tiende tijd reed dus op poleposition komt te staan en de échte 'pole'-rijder naar de tiende startplek verhuist. In Race 2 start deze 'pole'-rijder natuurlijk wel vanaf poleposition.

FFSC BE - Derby Belgium-Holland - Longin Kraan

Bij de negen gezamenlijke races wordt een nieuw kwalificatiesysteem gehanteerd. De snelste rijder start vanaf poleposition, met op de lijn achter hem of haar, dus de oneven posities, de coureurs uit hetzelfde kampioenschap. De snelste rijder uit het andere kampioenschap start vanaf positie twee, met achter zich de rijders uit zijn of haar kampioenschap. Daarmee lijkt een mooie strijd door het hele veld gegarandeerd.

Zowel het Nederlandse als het Belgische kampioenschap kent eigen klassementen. Het NL-kampioenschap heeft een Overall-, een Junior- en een +24-klassement. Het B-kampioenschap hanteert een Overall-, een Junior- en een Dealer-team-kampioenschap.

Dutch Belgian FFSC Super Star
Dit seizoen zal, naast voor het Nederland en Belgisch kampioenschap, ook gestreden worden voor de titel Dutch Belgian FFSC Super Star. In de negen gezamenlijke races worden ook punten gegeven aan de top 20 finishers, ongeacht aan welk kampioenschap men meedoet. Op deze wijze zal er over het gehele seizoen een winnaar zijn die de enorme wisselbokaal Dutch Belgian FFSC Super Star in ontvangst mag nemen.

ffsc-kwalificatiesysteem

De deelnemers aan de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Zolder Würth Superprix zijn (onder voorbehoud):

Jules Grouwels
Rik Koen
Jorn Boertien
Belle Rappange
Doortje Herber
Paul Sieljes
Youri Verswijveren
Jop Rappange
Colin Caresani
Dilango de Vos
Dimitri de Vos
Jari Benschop
Daan Pijl
Laurens de Wit
Liroy Stuart
Ronald Bezuur
Jos Veldboer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet