Formula E

Formule E: Groeten uit Berlijn

22

De Formule E heeft dit jaar voor het eerste een elektrische supportserie: de Jaguar I-Pace Trophy. De paddock van de I-Pace Trophy zat verstopt in een afgelegen hangar, aan het einde van het vliegveld. De paddock was toegankelijk voor iedereen en om dat te signaleren was de enorme deur van de vliegtuig garage wagenwijd open gezet.

23

Binnen in de Jaguar I-Pace Trophy paddock/hangar.

24:

Kleine kinderen mochten komen spelen in de Kids' Corner.

25:

Ineens was het gigantisch druk bij de Audi stand. Ziet u de coureur staan die handtekeningen kwam uitdelen?

26:

Voor wie het antwoord niet zelfstandig heeft weten te ontdekken: het was lokale held Daniel Abt.

27:

Op het uiterste puntje van het vliegveld stond de paddock van Girls on Track, het rondreizende evenement dat door de Women in Motorsport commissie van de FIA en Susie Wolffs stichting Dare To Be Different wordt georganiseerd om meer (jonge) meisjes te interesseren voor een carrière in de autosport. Op donderdag en vrijdag namen 100 meisjes deel aan het evenement. Op zaterdag waren de tenten van de paddock, waaronder ook de tent met daarin de race simulator, open voor het Formule E-publiek.

IMG 8948 2

Veel Nederlandse media waren er niet, maar Milan Knol, bekend van zijn regelmatige filmpjes op YouTube (en de broer van Enzo Knol, ook bekend van YouTube) was er wel.

IMG 8979 2

Dat gold ook voor Emma Wijninga en Kees Romkes, twee Nederlanders die al jarenlang in Berlijn wonen en speciaal voor Nederlands(talig)e bezoekers van de Duitse hoofdstad de website Wattedoeninberlijn.nl hebben opgezet. "We volgen de Formule E met belangstelling en wilden er nu ook een keer zelf bij zijn", verklaarden ze. Wie vanuit Nederland volgend jaar de race in Berlijn wil bezoeken (het contract is officieel nog niet verlengd, maar dat lijkt slechts een formaliteit) kan op deze site dus terecht voor volop informatie.

30


Na afloop van de race stond Felipe Massa, die dit seizoen in de Formule E debuteert, de pers te woord – met een jas aan, dat wel, want het was op zaterdag lang niet meer zo warm als op vrijdag!

31

De doorgewinterde Kiwi Mitch Evans leek echter niets te merken van de temperatuurdaling. Hij had aan een trui genoeg om warm te blijven.

IMG 8985 2

En daarmee kwam er ook voor ons weer een einde aan een mooi weekeinde. Volgende afspraak in Zwitserland, op 22 juni.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet