Formula E

Formule E: Groeten uit Berlijn

IMG 8937

Anderen hadden het geluk om toegang te krijgen tot de 'E-Motion Club', de Formule E-variant van wat in de Formule 1 de 'Paddock Club' is. Ditmaal in een tentstructuur bovenop de pits, dus niet meer een tent waar de auto's deels doorheen rijden, zoals in eerdere jaren in Berlijn.

IMG 8939 3

Natuurlijk was er hier ook Heineken.

IMG 8945 2 

Maar liever nog champagne!

IMG 8933

Als je het doet, dan kun je het maar beter goed doen!

IMG 8944 2

En ook hier: currywurst!

IMG 8928

We troffen er onder andere Hans Werner Aufrecht, Hans-Jürgen Abt en Walter Mertes, drie mensen die jarenlang deel uitmaakten van het bestuur van de DTM-organisatie ITR. Aufrecht en Abt zijn beide met een eigen team in de Formule E vertegenwoordigd.

IMG 8887

Buiten constateerden we dat het fenomeen mannen in rode broeken niet alleen voorbehouden is aan historische autosportevenementen.

19

Robin Frijns is onderweg naar de handtekeningensessie in de aankomsthal van het vliegveld, gevolgd door Sam Bird (met knieband) en Tom Dillmann (met banaan).

20

Frijns en zijn collega's werden in de vertrekhal opgewacht door een groot aantal fans.

21

Gary Paffett, vorig jaar nog actief in de DTM, signeert zijn zogeheten 'hero cards'. De Brit had het goed naar zijn zin in Berlijn en nam alle tijd voor de fans, vooral voor de allerkleinste.

IMG 8884

Net nieuw zijn de schaalmodellen in 1:43 van de actuele 'Gen2'-Formule E-auto's, waaronder hier de versies van Daniel Abt en Lucas Di Grasssi. Minichamps is de producent.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet