Formula E

Formule E: Groeten uit Berlijn

14

Porsche rijdt dit jaar nog niet mee in de Formule E, maar is al wel druk bezig met de ontwikkeling. Porsche is hier tijdig mee begonnen, omdat het van plan is alle onderdelen zelf te ontwerpen.

15

Er kon natuurlijk ook zelf geracet worden in Berlijn.

IMG 8775 3

Elders in de stad had Porsche een prachtig penthouse gehuurd als onderkomen voor een select gezelschap van journalisten en zakelijke gasten. Dit concept, dat Porsche 'Home' noemt, overweegt het merk vanaf het komende seizoen bij een aantal Formule E-races in andere steden ook te gebruiken. Uw redacteur, hier op de foto met de Oostenrijkse collega Gerhard Kuntschik van het dagblad 'Salzburger Nachrichten', hielp graag mee om het nieuwe initiatief uit te proberen.

IMG 8778

Ook tweevoudig Le Mans-winnaar en oud-DTM-kampioen Hans-Joachim Stuck behoorde tot de genodigden van Porsche.

IMG 8783

Zo'n penthouse met dakterras en een geweldige blik over de stad heeft wel wat, zeker op aangenaam warme voorjaarsavonden.

IMG 8786

Zelfs aan Porsche-Motorsport-sloffen was gedacht, voor het betere 'loungegevoel'.

IMG 8790 3

Daags erna waren we alweer vroeg op het circuit, waar we in het perscentrum getrakteerd werden op 'Linzer Torte', een Oostenrijkse delicatesse. Het was een cadeautje van industrieconcern Voest Alpine, afkomstig uit de stad Linz, dat dit seizoen een eigen klassement voor de Europese races in de Formule E in het leven geroepen heeft. Na de eerdere races in Rome, Parijs, Monaco en afgelopen weekeinde in Berlijn volgt de finale van de competitie om de titel in de 'voestalpine European Races' eind juni in Bern.

16:

Bezoekers die honger hadden kon bij één van de verschillende vegetarische en/of veganistische food trucks iets te eten halen.

17

Al konden de hongerige fans natuurlijk ook gewoon langs gaan bij de barbecuekraam een stukje verderop. Een Duits feestje is in de regel nu eenmaal niet compleet zonder gegrilld vlees, en bij voorkeur worst.

18

Heineken was één van de sponsors van de ePrix in Berlijn, dus uiteraard behoorde ook bier tot het aanbod. Over de prijs zullen we het maar niet hebben...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet