Formula E

Formule E: Groeten uit Berlijn

7

Omdat bezoekers slechts één klein flesje drinken mee naar binnen mochten nemen, bood de organisatie de bezoekers gratis water aan in herbruikbare en/of recyclebare plastic drinkzakken.

8

Op vrijdag was het heerlijk weer, waardoor veel mensen – met plastic drinkzak en al – plaatsnamen in één van de vele beschikbare strandstoelen.

9

Geïnteresseerden kregen de kans om zelf een elektrische motor te testen.

IMG 8863

Zelfs Harley Davidson gaat elektrisch!

10

In hangar 5 stond de volocopter tentoongesteld, een milieuvriendelijkere variant van de helikopter.

11

De ontwikkeling van de volocopter is mede gefinancierd door Nico Rosberg, de oud-wereldkampioen Formule 1 die tegenwoordig aandeelhouder is in de Formule E.

IMG 8792

Hier een drone van DHL die in afgelegen gebieden van Tanzania al gebruikt is voor distributie van medicijnen.

IMG 8895

Ook een partij als Google is volop bezig met mobiliteit.

IMG 8911 2

Uit een samenwerking tussen Audi, Airbus en Italdesign ontstond deze 'Pop Up Next', een prototype voor een luchttaxi dat vorig jaar december al te zien was tijdens de Drone Week in Amsterdam. Overigens vraagt een mens zich wel af, hoe dat op termijn allemaal moet met al die vliegende objecten. Ook daar zal het toch op de een of andere manier enigszins gereguleerd moeten worden...

12

Het team van Virgin had op de Harley-Davidson-stand in het eVillage een showcar tentoongesteld. Helaas voor de Nederlandse fans die op de foto hadden gewild met de bolide van Frijns, was de FE-auto echter beplakt met de nummers van Frijns' teamgenoot Sam Bird.

13

Wellicht geïnspireerd door de dansende rode schoentjes uit De Efteling, waren er in de Jaguar-stand een paar gele racende schoentjes te zien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet