Porsche Cups

Porsche Supercup: Winst voor Michael Ammermüller in Monaco. Fraaie derde podiumplaats voor Larry ten Voorde

ammermuller

Michael Ammermüller had eigenkijk niet zoveel te vrezen. Enkel in de slotfase kwam Mikkel O. Pedersen nog erg dichtbij na een klein foutje van de Duitser. De regerend kampioen profiteerde optimaal van zijn poleposition en was als eerste weg na het doven van de lichten en ging op weg naar een start-finish overwinning. Mikkel O. Pedersen en een sterk acterende Larry ten Voorde pakten de andere twee podiumplaatsen. Beste Rookie werd Ayhancan Güven, de winst in de ProAm uitslag ging naar Roar Lindland. Jaap van Lagen pakte na de start gelijk twee plaatsen maar hoger dan de zesde plaats kwam hij niet. Michael Verhagen spinde in Rascasse, raakte de vangrail en moest met achtervleugel schade opgeven.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: RaceCam.de


van-lagen-actie
Zesde plaats hoogst haalbare voor Jaap van Lagen
Op plek 8 weet Jaap van Lagen wat hem te doen staat. De enige echte kans om posities goed te maken tijdens de Supercup race op Monaco is bij de start. Als de lichten doven schiet Jaap als een komeet van zijn plek. Hij is meteen één concurrent voorbij door de buitenste lijn te kiezen. In de tweede bocht naar rechts schampt Jaap de vangrail met zijn 485 pk sterke Porsche, maar houdt niettemin het gas erop.

"Ik voelde dat de grip er was en hield het gas er vol op, daardoor zat ik goed voor de volgende bocht naar links en moest Dylan Pereira van het gas af", vertelt Jaap van Lagen over de gewaagde passeeractie. "Het paste allemaal nét!" In de 8ste ronde bleek opnieuw hoe goed Jaap en zijn Porsche van Martinet by Almeras op dreef waren: de 1:35:544 min. bleek de één na snelste raceronde van de wedstrijd over 16 ronden.

"De hele week zijn we al snel. Dat bleek vandaag ook weer, maar op Monaco kun je daar niet zoveel mee. Na de start is inhalen heel moeilijk; eigenlijk alleen als de rijder voor je een flinke fout maakt." Eén keer verremde zijn teamgenoot Ayhancan Güven zich flink en meteen zette Jaap zijn Porsche ernaast. "Maar het circuit is zo smal, dat het net niet paste." Zo finishten de teamgenoten achter elkaar, waarbij Jaap met een zesde plaats een puike prestatie leverde.

Uitslag race 2:
1. Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) 16 ronden in 26:42.127
2. Mikkel O. Pedersen (Dinamic Motorsport) +0.489
3. Larry ten Voorde (MRS GT-Racing) +1.608
4. Florian Latorre (FACH AUTO TECH) +2.908
5. Ayhancan Güven (Rookie)(martinet by ALMERAS) +3.140
6. Jaap van Lagen (martinet by ALMERAS) +3.809
7. Julien Andlauer (BWT Lechner Racing) +4.129
8. Tio Ellinas (Momo Megatron Lechner Racing) +5.632
9. Jaxon Evans (FACH AUTO TECH)+6.653
10. Al Faisal Al Zubair (Lechner Racing Middle East) +8.473
DNC Michael Verhagen (MRS CUP-Racing) DNF Spin met schade

  verhagen
Michael Verhagen in actie


Stand na twee races:
1. Michael Ammermüller 36
2. Ayhancan Güven 30
3. Julien Andlauer 29
4. Mikkel O. Pedersen 28
5. Tio Ellinas 22
6. Jaap van Lagen 22
7. Florian Latorre 19
8. Larry ten Voorde 16
9. Al Faisal Al Zubair 15
10. Jaxon Evans 15
11. Joey Mawson 9
12. Gianmarco Quaresmini 7
13. Roar Lindland 6
14. Kantadhee Kusiri 5
15. Dylan Pereira 4
16. Saul Hack 4
17. Stefan Rehkopf 2
18. Jannes Fittje 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet