24H Series

24H Series: Bohemia Energy racing with Scuderia Praha blijft ongeslagen bij Hankook 12H Brno


Overall winner TCE Autorama Motors 800px

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalt derde seizoenszege


De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Fabian Danz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) heeft bij de Hankook 12H Brno zijn derde overwinning in de 24H TCE Series powered by Hankook van dit jaar behaald, ondanks gebrek aan grip dat alle topteams in de TCE-divisie gedurende de gehele race parten speelde. Na 295 ronden op het 5,403 kilomter lange Automotodrom Brno kwam Antti Buri als winnaar aan de finish. Het Zwitserse team is in elke race van de 24H TCE Series dit jaar op het podium geëindigd en heeft als leider in het TCE European Championship nu een voorsprong van negen punten.

"Het seizoen tot nu toe verloopt echt briljant", verklaarde Kari-Pekka Laaksonen tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. "Deze race was echt opwindend, het was van begin tot eind heel close tussen de TCR-auto's. Niemand wist wie de overwinning zou gaan binnenhalen. Ik geloof dat we allemaal problemen hadden met bandenslijtage. We hebben geprobeerd, een aantal stints wat te verlengen en brandstof te besparen. Dat is wat vandaag het verschil gemaakt heeft."

De NKPP Racing by Bas Koeten Racing-Cupra TCR (#175, Gijs Bessem / Harry Hilders) beleefde met de tweede plaats algemeen een succesvolle terugkeer in de 24H TCE Series. Eveneens met een Cupra TCR eindigde Red Camel-Jordans.nl (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers / Rik Breukers) op een fel bevochten derde plaats. Het team van vader en twee zoons had in de beginfase comfortabel het TCE-veld aangevoerd, maar slaagde er niet volledig in om handlingproblemen te verhelpen, die ook tijd in de pits kostten.

De Lestrup Racing Team-Volkswagen Golf GTi (#110, Stefan Nilsson / Peter Fahlström / Marcus Fluch / Emil Sällberg) zette met de vierde plaats algemeen in de TCE-divisie zijn sterke prestaties in de 24H TCE Series van dit jaar voort. Daarbij profiteerde het Zweedse team wel van een merkwaardig incident, waarbij de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / James Kaye) in de laatste ronde van de race in de vangrails eindigde. De Audi werd niettemin als vijfde geklasseerd.
De Team ABBA Racing-BMW M3 V8 GTR (#334, Richard Neary / Sam Neary / Charles Lamb) sloot een lastig weekeinde met de overwinning in SP3 af. Het team voerde op vrijdag de TCE-divisie aan, maar verloor daarna meer dan een uur vanwege oververhitting en problemen met de versnellingsbak.

Winner Class A3 Synchro Motorsport 800px

Voormalig 24H TCE Series-kampioensteam Synchro Motorsport behaalde met de Honda FK8-Civic Type-R (#676, Alyn James / Daniel Wheeler) bij de Hankook 12H BRNO de eerste A3-klassezege van het seizoen, ondanks een gebroken aandrijfas in de slotfase. Met dit resultaat klimt het Britse team op naar de leiding in de klasse A3 van het European Championship.
De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Axel Burghardt / Jurgen Meyer / Nicole Holzer / Martin Kroll) sloot de terugkeer in de klasse A3 af met de tweede plaats. De laatste podiumplaats in de klasse A3 ging naar de Winkler Tuning-BMW E46 123D meanwhile (#666, Michael Winkler / Michael Rienhoff), ondanks dat deze auto op vrijdag slechts drie ronden afgelegd had.

De volgende ronde van de 24H Series powered by Hankook is de Hankook 24H Portimao van 5-7 juli. De Portugese wedstrijd is de vierde race van het European Championship 2019, maar telt ook mee voor het Championship of the Continents 2019. Daarna is er de 21e editie van de jaarlijkse Hankook 24H Barcelona.

  Overall Podium GT Hankook 12H BRNO 800px

Uitslag algemeen

Overall Podium TCE Hankook 12H BRNO 800px

190525_Results_per_class_Hankook_12H_BRNO_Race_part_2.pdf

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet