Sportscars

Sportscars: BMW beëindigt na Le Mans deelname FIA WEC

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Gixxer17 22 mei 2019 13:06

  Blijft altijd jammer als een fabrikant besluit zich uit het WEC te trekken. Als BMW liefhebber doet dit wel een beetje pijn. Maar ik ben wel heel benieuwd naar de nieuwe GT3 auto. De huidige M6 word tegenwoordig maar weinig gebruikt. In Europa kan ik me alleen herinneren dat er M6'en meerijden in de VLN en 1 M6 in de ADAC GT. Dat is heel summier als je het met de overige merken vergelijkt.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 mei 2019 13:50

  Toyota weg.....Ford weg, BMW weg......terwijl een paar jaar gelden het fia WEC met Le Mans de klasse was met de meeste fabriekssteun. Ze hebben wel flinke problemen met dit kampioenschap en Le Mans zelf. Erg zonde

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 22 mei 2019 13:51

  BMW was ooit een vaste waarde in de breedtesport. Allerlei soorten toerwagens werden als broodjes verkocht. In de VLN of 24u Nürburgring was het merendeel van de klassenzeges voor BMW. Maar inderdaad is dit een segment wat men behoorlijk heeft laten lopen. Terwijl Audi, Mercedes, Porsche, Lamborghini en Ferrari tientallen (in sommige gevallen zelfs flink boven de honderd) GT3's verkocht hebben, praat je bij BMW-GT3's misschien over 20 stuks, als er al zoveel zijn. GT4 is iets beter (maar ook niet heel veel). Jammer om te constateren, inderdaad.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet