Porsche Cups

Porsche Cup: Ten Voorde en Ammermüller winnen in Most

De Nederlander Larry ten Voorde behaalde afgelopen weekend in Most zijn derde seizoensoverwinning in het Tsjechische Most. Het was overigens voor de eerste maal in de 30 jarige geschiedenis van de Cup dat er in Most geracet werd.

2019 Most 1
Larry ten Voorde gaat voor de titel 2019 dat is duidelijk.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche Motorsport

Ten Voorde en Ammermüller winnen in Most
Ten Voorde had in R1 een fantastische start maar Ammermüller zocht in de openingsfase tevergeefs naar een gat. Een safetycar interventie onderbrak zijn pogingen. Na de herstart wist Ten Voorde direct afstand van zijn achtervolgers Ammermüller en Andlauer te nemen. De Fransman wist zijn Duitse teamgenoot in de elfde ronde te verschalken. Andlauer: " Met dit resultaat kan ik gemakkelijk leven. Michael was iets sneller dan mij, maar in zo'n situatie moet je gewoon op een fout wachten."

Ammermüller was zwaar teleurgesteld: "Ik had het veel beter moeten doen. In de eerste ronden was ik zelfs sneller dan Larry ten Voorde maar ik moest vanwege de safetycar gas terugnemen. Bij de herstart maakte ik een fout en kwam even in het grind terecht. Ongelukkigerwijs was het slechts goed voor een derde plek." De Nieuw Zeelandse rookie Jaxon Evans eindigde als vierde en wist nog een botsing met andere deelnemers te vermijden. Jaap van Lagen eindigde in de eerste wedstrijd als zevende.

Larry ten Voorde: " Mijn start was fantastisch en ik wist van Ammermüller iets aan afstand te nemen. Wij waren in een fel maar fair duel verwikkeld. Na de herstart wist ik afstand te nemen en maakte geen fouten."

In de tweede wedstrijd op zondag ging de overwinning naar Ammermüller en eindigde Ten Voorde als tweede. Michael Ammermüller: "Bij de herstart besloot ik vroeg op het gas te gaan en dit was de juiste strategie. Ik was sneller dan mijn rivalen en kon de overwinning veilig stellen."

In de Sprint naar de eerste bocht toucheerden verschillende deelnemers elkaar en was een safety-car interventie noodzakelijk. Bij de herstart hield Ammermüller het hoofd koel en nam afstand van Ten Voorde. Larry: "Na de safetycarfase ging Michael vroeg op het gas. Dit verraste mij een beetje maar met betrekking tot het kampioenschap was het een succesvol weekend."

De Luxemburger Dylan Pereira pakte zijn eerste seizoenspodium en eindigde als derde. Porsche Junior Julien Andlauer eindigde als vierde. "Ik had graag op het podium willen staan maar na de lange interventie was er nog weinig tijd over om aan te vallen. Mijn banden waren ook niet in een goede conditie. Achter de Porsche Junior eindigde Jaap van Lagen als vijfde.Larry Ten Voorde voert na vier wedstrijd de tussenstand van het kampioenschap aan.

Uitslag Race 3
1. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
2. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
3. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
4. Jaxon Evans (NZ/Team Project 1 – JBR)
5. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
6. Igor Walilko (PL/Overdrive Racing by Huber)
7. Jaap van Lagen (NL/FÖRCH Racing)
8. David Kolkmann (D/Black Falcon)
9. Jannes Fittje (D/Team Project 1 – JBR)
10. Jean-Baptiste Simmenauer (F/Lechner Racing Team)

Uitslag Race 4
1. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
2. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
3. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
4. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
5. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
6. Jaxon Evans (NZ/Team Project 1 – JBR)
7. Igor Walilko (PL/Overdrive Racing by Huber)
8. Henric Skoog (S/Overdrive Racing by Huber)
9. David Kolkmann (D/Black Falcon)
10. Tim Zimmermann (D/Black Falcon)

Tussenstand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber), 85 punten
2. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing), 43.5 
3. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing), 37.5 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet