IndyCar

Indycar: Underdog elimineert Alonso uit de Indy 500. Pole voor Simon Pagenaud

Wat een sensatie gedurende de trainingen en kwalificaties voor de 103e editie van de Indy 500. Meerdere spectaculaire crashes met goede afloop. Maar een hoogtepunt voor de sponsorloze Kyle Kaiser die na een crash afgelopen week zich opnieuw mocht kwalificeren en daarbij Fernando Alonso elimineerde. Wat een sensatie op de Brickyard.

Kyle Kaiser
Kyle Kaiser crashte eerder deze week en ging zondagavond van zero naar hero door Alonso's deelname voor de Indy 500 te elimeren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Underdog elimineert Alonso uit de Indy 500. Pole voor Simon Pagenaud
Zes rijders kregen vandaag nog een laatste kans om zich voor de Indy 500 te kwalificeren. De laatste startrij bestaat uit Sage Karam, James Hinchcliffe en Kyle Kaiser. Nadat Max Chilton en Patricio O'Ward niet over voldoende snelheid schenen te beschikken leek Alonso van een startplek verzekerd. Maar in een last minute poging voor de Last Row Shoot Out liet Kyle Kaiser een gemiddelde van 227.371 mph. noteren. Het kleine sponsorloze Juncos Team uit Indianapolis moest het verlies van een sponsor en een crash de afgelopen week verwerken. Dat dit team McLaren Racing van de grid zou "bumpen" werd vrijwel onmogelijk gehouden. Wie daarop zijn geld bij de bookmakers had gezet vandaag, heeft veel geld verdiend.

Kyle Kaiser: "Ik weet nu niet wat er door mij heengaat. Alle lof voor het team. Ze hebben nonstop gewerkt om deze auto op tijd gereed te krijgen en hebben alles gedaan van wat we nodig hadden om erbij te zijn. Fernando Alonso mag aan de andere kant van het hek plaatsnemen schreef de Amerikaanse media cynisch. David had Goliath verslagen.....

2019 Pagenaud Poles en overwinningen horen bij Team Penske op de Brickyard.


Indy 500  pole voor Simon Pagenaud
De Fransman Simon Pagenaud behaalde zijn eerste Indy 500 pole. Al in de trainingen had men het bij Penske goed voor elkaar, maar het team van Ed Carpenter deed het met drie auto's op de eerste startrijen nog beter. Zou het voor Ed Carpenter in 2019 dan eindelijk gaan lukken?

Ed Carpenter
Wanneer gaat het voor Ed Carpenter eens een keer lukken in de Indy 500?

Resultaat van de 2019 Pole Shoot Out.
1– Simon Pagenaud – #22, Team Penske, Chevrolet – 229.992 mph
2 – Ed Carpenter – #20, Ed Carpenter Racing, Chevrolet – 229.889mph
3 – Spencer Pigot – #21, Ed Carpenter Racing, Chevrolet – 229.826 mph
4 – Ed Jones – #63, Ed Carpenter Racing Scuderia Corsa, Chevrolet – 229.646 mph
5 – Colton Herta – #88, Harding Steinbrenner Racing, Honda – 229.086 mph
6 – Will Power – #12, Team Penske, Chevrolet – 228.645 mph
7 – Sebastien Bourdais – #18, DCR with Vasser-Sullivan, Honda – 228.621 mph
8 – Josef Newgarden – #2, Team Penske, Chevrolet – 228.396 mph
9 – Alexander Rossi – #27, Andretti Autosport, Honda – 228.247 mph

Reacties

  • 2
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2019 10:41

  Goed artikel, alleen de titel had moeten zijn: McLaren arrogantie elimineert Alonso uit de Indy 500. Zak Brown (die denkt dat alles te koop is) gaat nu proberen om een startplaats te kopen. Hij faalt in F1, faalt in IndyCar en zijn teams falen in Australian Supercars en Sportscars. Jammer voor Alonso, het is een beste vent!

  • 6
  • 0
   
  Rob Petersen 20 mei 2019 15:52

  Tja die Fernando, niet echt een wereldkampioen in het maken van keuzes en beslissingen. Wanneer beseft hij nu eens dat die Zak hem nooit verder gaat brengen. Eerst de vruchteloze jaren bij McLaren F1 en nu dit Indycar avontuur. in 2017, ja toen streed hij mee voor de overwinning alleen dat was het team van Andretti en die weten het wel. Fernando neem afscheid van die Zak en ga voor je plezier rijden. Je bent nog steeds één van de 10 snelste coureurs ter wereld. En wil je dan zo graag Indycars stap dan in bij een team die het kan. Salute de Pesetas

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2019 18:47

  @Rob, ‘die Zak’ fijne woordspeling! =)

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2019 22:18

  Alonso heeft er zelf voor gekozen om met McLaren in zee te gaan, al die jaren! En hij is er altijd vorstelijk voor betaald. Brandde Honda tot de grond toe af, toen was een deal met Andretti natuurlijk onmogelijk. Een fantastische coureur, maar wel met een te groot ego.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet