IndyCar

Indycar: Patricio O'Ward ongedeerd in zware crash. Ed Jones het snelste in voortijdig afgebroken sessie

De derde trainingsdag ter voorbereiding van de Indy 500 volgend weekend moest vanwege regenval voortijdig afgebroken worden. Ed Jones was vandaag voor het team van Ed Carpenter Scuderia Corsa de snelste man. De Mexicaan Patricio O'Ward bleef bij een crash op de Speedway ongedeerd.

Ed Jones

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Patricio O'Ward ongedeerd in zware crash. Ed Jones het snelst in voortijdig afgebroken sessie
Met een tijd van 227.543 mph was Ed Jones in de voortijdig afgebroken sessie vandaag de snelste man op de Brickyard. Achter Jones volgden de Honda-aangedreven bolides van Takuma Sato, Zach Veach, Sebastien Bourdais en Colton Herta. Spencer Pigot was de tweede snelste "Chevrolet"-coureur. Hij liet de zevende tijd noteren. 2017 Indy 500-winnaar Takuma Sato was met 226.699 mph goed voor een tweede tijd. Andretti Autosport-rijder Zach Veach was goed voor 226.070 mph.

O Ward
Tegenvaller voor O Ward.

Patricio O'Ward bleef bij een zware crash ongedeerd. Evenals Felix Rosenqvist gisteren stuurde hij in Turn 2 te vroeg in. De hamvraag blijft of men zijn auto voor de kwalificaties komend weekend op tijd in gereedheid kan brengen.

Bij McLaren slaagde men er niet in om Fernando Alonso terug op de baan te krijgen. De eveneens in Florida door Carlin gereed gemaakte bolide zou aan het eind van de dag zijn eerste rondjes draaien. Slechte weersomstandigheden verhinderden dit echter. (later meer)

Testdag 3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet