Formula Regional

Formule Renault: Dubbelslag voor Oscar Piastri op Silverstone

silverstone

Oscar Piastri (R-Ace) heeft twee keer toegeslagen tijdens de Formule Renault-races op Silverstone. In het voorprogramma van de Blancpain Endurance Cup pakte de Australiër niet alleen de dubbel, hij nam ook de leiding in het kampioenschap over. Voor de coureurs van MP Motorsport was het een moeilijk weekend, maar Victor Martins ging nog wel met één podium naar huis.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport Series

Piastri greep zijn eerste overwinning in de klasse vanaf pole, die hij in de ochtend op een opdrogende baan had zekergesteld. Toch won hij de race zeker niet van start tot finish. Teamgenoot Alexander Smolyar was sneller weg toen de lichten doofden en de twee gingen zij aan zij door de eerste bochten, totdat Piastri zich gewonnen moest geven. De twee namen al gauw voorsprong op de rest van het veld, totdat Smolyar moest opgeven met een afgebroken spoorstang.

piastri

Zo kwam Piastri als winnaar over de finish, met maar liefst 12 seconden voorsprong op João Vieira van JD, die daarmee de snelste rookie was. Ook voor Petr Ptáček was het zijn beste score en voor zijn team Bhaitech, dat dit jaar debuteert in de klasse, het eerste podium.

Na opnieuw een pole maakte Piastri er op zondag een dubbel van. Deze keer was hij wel goed weg, waarna hij de race winnend afsloot vóór zijn teamgenoot Smolyar en MP's Victor Martins.

piastri2

MP Motorsport had een moeilijke eerste dag, waarop Lorenzo Colombo niet verderkwam dan de zesde plaats en Martins tiende werd. De dag erop zaten Martins en Colombo wel dichter bij het dominerende duo van R-Ace, door zich als derde en vierde te kwalificeren. Colombo verloor tijdens de race nog een plek aan Ciao Collet in de derde auto van R-Ace. Amaury Cordeel finishte in de derde MP-auto twee keer als 13e.

FR, Silverstone, 11-12 mei 2019