Diversen

Groeten vanaf Heuvelklim Eschdorf


Maar liefst zesmaal ging de Franse Heuvelklim-legende Lionel Régal als eerste over de meet in de bossen rondom Eschdorf. Dat hadden ongetwijfeld nog meerdere zeges kunnen worden, ware het niet dat Régal in 2010 een noodlottige crash maakte tegen bomen langs het parcours van een Heuvelklim in Zwitserland. Het ongeval leverde destijds enorme discussies op, of het wel verantwoord was om in deze tak van sport op parcours te racen, waar amper veiligheidsvoorzieningen zijn. Een dichtbegroeid bos, of zelfs een ravijn zijn immers meer regel dan uitzondering bij deze wedstrijden. In Eschdorf zijn daarom afgelopen jaren ook steeds meer 'red zones' ingesteld, waar publiek en zelfs fotografen worden geweerd. Bovendien is het parcours hier rijkelijk voorzien van vangrails.De uitglijders die er waren liepen dan ook allemaal zonder persoonlijk letsel af en bleef de schade beperkt tot blikschade.


dvz eschdorf19 foto5 Het rennerskwartier is gewoon toegankelijk in de straten

Ook dit jaar waren er helaas geen Nederlandse deelnemers. Maar dat zou volgend jaar zomaar eens kunnen veranderen. "We hebben een Civic model FK8 gebouwd en daar willen we de Heuvelklim mee gaan doen", aldus Kai Wagenaar Hummelinck, die eraan toevoegt dat die auto kortgeleden al meedeed aan TimeAttack wedstrijden in Zandvoort. 'KWH' is sinds een aantal jaren met diverse Honda's actief in allerlei autosporttakken, zoals DNRT- en ACNN races, TimeAttack en Wimedo autoslaloms. Aangezien de autosportdiscipline Heuvelklim niet meer bestaat in Nederland, kijkt hij ook naar gezellige evenementen in onze buurlanden. De Honda's die zijn team runt, kunnen ook verhuurd worden voor dit soort race-evenementen.

dvz eschdorf19 foto6 Sébastien Petit maakt zich op voor de start.

Winnaar van de 2018-editie, Sébastien Petit, was ook dit jaar van de partij. De 44-jarige Fransman wilde graag zijn succes van vorig jaar herhalen, maar keek op zaterdag nog vertwijfeld naar de neerdwarrelende sneeuwvlokken. Die waren duidelijk niet gepland. Verraderlijke omstandigheden voor de rijkelijk van pk's voorziene Norma sportscar, waarin zijn werkplek zich bevindt. Toch was Petit tijdens zijn runs supersnel onderweg en leek schier onklopbaar. Maar onverwachts wist Marcel Steiner nog net een tandje rapper te gaan over het koude Luxemburgse asfalt. De Zwitser snoepte nog net iets van Petit's tijd af en kon als winnaar 2019 worden gekroond. Een kunststukje dat hij in 2013 ook al flikte en hem andermaal applaus opleverde.


dvz eschdorf19 foto7 Het winnende sportscar 'beest' van Marcel Steiner.

De organisatie kon -ondanks het lastige begin en de onvoorziene weersomstandigheden- terugzien op wederom een geslaagde editie van dit laagdrempelige evenement. Iedereen is welkom in de geïmproviseerde paddocks in de straten van het kleine plaatsje Eschdorf. Daar kan menig groter evenement nog een puntje aan zuigen. Op naar de 2020-editie!

dvz eschdorf19 foto8

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet