Mazda MX-5 Cup

Nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019 klaar voor de start

3S3A7675

De nieuwe Mazda MX-5 Cup is er klaar voor. Gisteren presenteerden de deelnemende teams zich voor de pers op Circuit Zandvoort en werden de sleutels aan de eigenaren uitgereikt, waarna ze voor de allereerste keer hun nieuwe cupauto konden testen. Zoals het er nu naar uitziet zullen er bij het debuut van de cup tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort minimaal 25 auto's aan de start staan.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


A38I3701


De Mazda MX-5 Cup is een nieuw, door de KNAF erkend Nederlands Kampioenschap met de vernieuwde MX-5, de best verkochte roadster ter wereld. In de cup, een initiatief van importeur Mazda Motor Nederland, waarvan de organisatie is ondergebracht bij V-Max Racing Management in Breda, wordt geracet met de 184 pk sterke 2.0 liter Skyactiv-G motor in combinatie met een reguliere handgeschakelde zesversnellingsbak. De aandrijflijn en andere cruciale onderdelen van de auto zijn tijdens de bouw verzegeld en om de kans op competitievervalsing nog kleiner te maken kregen alle rijders gisteren pas tegelijkertijd de sleutel van hun nieuwe auto uitgereikt.

De cup omvat een aantal bekende namen van teams en coureurs, zoals Tachyon Motorsport, Kreijne Motorsport met 2 auto's, Johan Kraan Motorsport met maar liefst 5 auto's, IL Motorsport met regerend MaX5 kampioen András Király, Dekker Racing met oud Clio-kampioen Marcel Dekker en een team van de Fontys Hogeschool Eindhoven.

3S3A7794

Eerste gastrijder in de auto van Mazda Motor Nederland is oud F1 coureur Michael Bleekemolen. "Ik kijk erg uit naar het racen in deze uitdagende auto", liet de routinier vooraf weten. "En zoals altijd bereid ik me graag goed voor, dus ben ik er nu ook bij om als eerste te kunnen trainen in deze voor mij nieuwe auto. Met een laag en mooi gecentreerd zwaartepunt, 184 pk en achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. Dat wordt genieten".

3S3A7873

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid.

A38I3859

De nieuwe cup zal zijn debuut maken tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort op 18 & 19 mei. De race op zaterdag is om 11.35 uur, op zondag om 10.25 uur. De vrijdag ervoor is de vrije training en kwalificatie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet