Porsche Cups

Porsche Cups: Van Lagen en Ten Voorde titelfavorieten in Porsche Carrera Cup Duitsland?

Worden Jaap van Lagen of Larry ten Voorde dit jaar de opvolgers van de Oostenrijker Thomas Preining. In ieder geval behoren zij dit seizoen tot de favorieten van de Duitse Porsche Cup waarvoor maar liefst 31 auto's staan ingeschreven.

2019 Ten Voorde
Larry Ten Voorde snel op Most. Dit jaar titelfavoriet?

Tekst: Willem J. Staat
Foto:  PR

Van Lagen en Ten Voorde titelfavoriet
Na parttime optredens in 2018 rijdt Jaap van Lagen komend seizoen een volledig seizoen bij het team van FORCH Racing. Van Lagen die halverwege het vorig jaar pas instapte had zelfs nog titelkansen!! Met een volledig seizoen zijn die kansen voor 2019 aanmerkelijk vergroot. Ook Larry ten Voorde moet niet onderschat worden. De Nederlander begint aan zijn derde seizoen en heeft voor 2019 van team gewisseld en rijdt voor het team Overdrive by Huber. Bij tests op Most liet Ten Voorde zelfs de snelste tijd noteren. Dus dit belooft wat voor het komende seizoen.

De Fransman Julien Andlauer begint aan zijn tweede Cup-jaar en is de man waarop men bij BWT Lechner Racing vol in gaat zetten. Michael Ammermüller stond aanvankelijk niet op de inschrijvingslijst maar de Porsche Super Cup kampioen zal voorlopig bij de eerste twee wedstrijden op Hockenheim en Most van de partij zijn.

Voor dit jaar staan er 31 deelnemers voor de Duitse Porsche Cup op de inschrijvingslijst. Men rijdt zowel bij de DTM en de ADAC GT Masters in het bijprogramma. Verder zijn er nog enkele one-off events zoals de Nürburgring Sprint. De openingsrace is komend weekend bij de DTM en de Finale bij de ADAC GT Masters op de Sachsenring eind september.

In 1990 begon men bij Porsche met de Porsche Cup. Olaf Manthey was de eerste kampioen. De Porsche Cup betekende niet alleen een beginstation voor de vele GT en Toerwagenrijders maar ook zelfs voor F1/Champcar grootheden als Heinz Harald Frentzen en Alex Zanardi was de Duitse Porsche Cup destijds een beginstation. Patrick Huisman was in de negentiger jaren jarenlang het gezicht van de Porsche Supercup. Voor Nick Tandy, Timo Bernhard, Jörg Bergmeister, Dirk Werner, Kevin Estre en Sven Müller behaalden allen de fel begeerde Porsche Cup titel die een enorme stap voorwaarts in hun carrière betekende. Dit jaar staan er maar liefst negen rookies op de startgrid. Meer als 100 coureurs vonden na deelname in de Porsche Cup overigens een professioneel zitje. We kijken met spanning naar het 30e seizoen uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet