TCR Series

TCR: Rik Breukers met gerenommeerd Audi-team in première TCR Australia Series

190502 Rik Breukers TCR
Rik Breukers (midden) start over twee weken in de TCR Australia Series

Hoewel hij recentelijk meer met GT3's in actie komt, is een TCR-auto voor Rik Breukers niets nieuws: twee weken geleden nog won hij met een Cupra van het Red Camel-Jordans.nl-team samen met vader Ivo de TCR-klasse tijdens de 12-uursrace in Spa-Francorchamps. Tijdens het weekeinde van 18 en 19 mei komt de jonge Limburgse coureur in actie tijdens de eerste wedstrijd van de dit jaar nieuwe TCR Australia Series op het Sydney Motorsport Park, bij wat meer nostalgisch ingestelde mensen ook bekend als Eastern Creek. Breukers rijdt daar met een Audi RS 3 LMS van het team van Melbourne Performance Centre, dat nauwe connecties met Audi Australia onderhoudt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Rik Breukers blijft lekker aan de weg timmeren. Hij begon het jaar al goed met de overwinning tijdens de 24 Uur van Dubai met de Car Collection Motorsport-Audi R8 en schreef vervolgens met de Lamborghini Huracán GT3 van het Oostenrijkse GRT Grasser Racing Team zowel tijdens de Rolex 24 At Daytona als de Mobil 1 Twelve Hours of Sebring de GTD-klasse op zijn naam. Meer recent was er dus zoals gemeld de TCR-klassezege in de Belgische Ardennen.

190502 Breukers Cupra Spa
Samen met vader Ivo won Rik Breukers tijdens het Paasweekeinde de TCR-klasse tijdens de 12-uursrace van Spa-Francorchamps

Het hoofdprogramma voor Rik Breukers is dit jaar de deelname aan de Blancpain GT Series Endurance Cup en de Blancpain World Challenge Europe met het Belgische team WRT, maar daarnaast heeft hij ook nog de gelegenheid om andere races te rijden. Zo kwam ook zijn geplande deelname aan de première van de TCR Australia Series tot stand.

"Het wordt mijn eerste race in Australië en zelfs mijn eerste bezoek aan dat continent", zegt Breukers. "Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om voor Melbourne Performance Centre met een Audi RS 3 LMS in actie te mogen komen. We zullen ons uiterste best doen om een goed resultaat te behalen en Audi op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen."

Aanstaande maandag testen de meeste deelnemers aan de TCR Australia Series op het circuit van Winton, maar daar kan Breukers niet bij zijn, omdat hij dit weekeinde nog in actie komt tijdens de seizoensstart van de Blancpain World Challenge Europe op het circuit van Brands Hatch. Het team MPC is echter niettemin present bij de test met een Audi RS 3 LMS, die zal worden bestuurd door de jonge Aaron Cameron.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet