TCR Series

TCR Europe: Mat’o Homola en Julien Briché verdelen de ereplaatsen op de Hungaroring

Mato Homola 1

Race 1: Mat'o Homola is de eerste winnaar van dit seizoen

Een fraai veld van 37 wagens aan de start op de Hungaroring. Target Competition coureur Mat'o Homola zette zijn poleposition om in de eerste winst van dit seizoen. De jonge Slovaak werd gevolgd door zijn teamgenoot Josh Files, terwijl Nelson Panciatici van M Racing als derde eindigde, wat een volledig Hyundai podium betekende. Julien Briché was de beste van de rest en eindigde als vierde in zijn SB Compétition Peugeot 308. De Fransman moest zich nog flink verdedigen tegen de aandringende Dušan Borković en Dániel Nagy gedurende de laatste ronden. Na de race werd Briché uit de uitslag gehaald omdat zijn wagen niet aan het minimum gewicht voldeed en te licht werd bevonden.

  Hungaroring Race 1-podium

Uitslag Race 1:

1. Mat'o Homola (Target Competition, Hyundai i30 N), 13 ronden
2. Josh Files (Target Competition, Hyundai i30 N), +0.444
3. Nelson Panciatici (M Racing, Hyundai i30 N), +1.394
4. Dušan Borković (Target Competition, Hyundai i30 N),+ 6.319
5. Dániel Nagy (M1RA Motorsport, Hyundai i30 N), +7.951

  Hungaroring R1 start

Volledige uitslag Race 1R2 4 Julien Briche 046


Race 2: Julien Briché neemt revanche en wint tweede spannende race

Voor de start van de tweede race werd Julien Briché uit de uitslag van de eerste wedstrijd gehaald, omdat zijn wagen te licht werd bevonden. In plaats van bij de pakken neer te zitten, nam de Fransman op een geweldige manier revanche en behaalde een glorieuze overwinning in de tweede race voor zijn JSB Compétition team en Peugeot Sport.

Ronde na ronde, onder wisselende omstandigheden, van nat naar een opdrogende baan en weer nat, ging Briché de strijd aan met zijn tegenstanders, die hij allemaal won. Hij passeerde Santiago Urrutia, Dušan Borković en uiteindelijk de lokale held Dániel Nagy.
Achter de ervaren Fransman maakte de pas 19-jarige Belg Gilles Magnus indruk in pas zijn eerste toerwagen deelname. De Comotoyou Racing coureur pakte brutaal de tweede plaats af van Nagy en heeft zich nu zelf aan de kop van de tussenstand gemeld, waar hij deze plaats moet delen met Nelson Panciatici van M Racing.

Nog even opmerken dat zowel Josh Files als Luca Engstler zich na hun eerdere pech prima wisten te verbeteren in de rangschikking. Files startte uit the pits, nadat de linkervoor wishbone nodig moest worden vervangenen klom gedurende de race naar een fraaie achtste plaats. Engstler startte als 37ste, nadat hij de kwalificatie miste vanwege een crash in de training. De Duitser wist zich nog op te werken tot een 12de plaats.

Jammergenoeg komt dit fantastische veld niet, net als vorig, naar Zandvoort voor de Jumbo racedagen. Hun volgende twee races zijn in Hockenheim op 25 en 26 mei.

  Hungaroring R2 podium 2


Uitslag Race 2:
1. Julien Briché (JSB Compétition, Peugeot 308), 11 ronden
2. Gilles Magnus (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), +1.634
3. Dániel Nagy (M1RA Motorsport, Hyundai i30 N), +5.822
4. Dušan Borković (Target Competition, Hyundai i30 N), +7.167
5. Nelson Panciatici (M Racing, Hyundai i30 N), +7.583

Volledige uitslag Race 2

Stand na twee races
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet