ACNN

ACNN: In gesprek met Henk Hali

henk hali

Henk Hali is de 'vliegende keep' van de Autosport Competitie Noord Nederland. Samen met organisator Peter Grondel is hij de animator om mensen enthousiast te maken om te racen met een betaalbaar budget. Bekers en bloemen uitdelen op het podium, fotograferen en filmen, een spreekbuis voor iedereen op de paddock, Henk is een duizendpoot die gedreven aan het werk is voor het welzijn van de organisatie en hun rijders. Wij spraken deze jonge oudere op het circuit van Zandvoort tussen al zijn drukke bezigheden door.

Tekst en foto: Gerrie Hoekstra

"Ik vind het geweldig om in een klein team te werken", begint Hali zijn verhaal. "Geen wollige poespas, maar snel beslissingen nemen. De ACNN gaat voor de breedtesport, goedkope auto's met zo veel mogelijk gelijkwaardige standaard onderdelen. Wel materiaal wat tegen een stootje kan, we hebben niets aan spullen die na twee ronden al kapot zijn. Alles draait om de eenvoud, zong het Goede Doel eens, maar dat werkt het beste bij ons. We zijn wel streng wat betreft de motoren. Gelijkwaardigheid staat hoog bij ons in het vaandel. We laten alle motoren controleren en verzegelen bij OBD-Tuning van Derk Oldenijens uit Sint Jansklooster. Een bedrijf dat al meer dan 35 jaar automotive-kennis heeft opgebouwd.

Ik hou van het ouderwetse racen. Je eigen auto zelf bouwen volgens de specificaties van de technische commissie. Echte amateurs, die zoveel mogelijk alles zelf willen doen. Vroeger had je veel clubjes. Rijders die elkaar hielpen. Dat verandert de laatste tijd. Het is allemaal veel individueler geworden. Ook de versnippering door het groeien van het aantal organisaties en meerdere raceklassen zorgt voor wat kleinere startvelden en dat werkt op termijn tegen je.

We zijn de samenwerking met de DNRT aangegaan wat betreft de Endurance wedstrijden op Zandvoort en Assen. Het samengaan van de twee organisaties zorgt voor grotere startvelden en meer spanning op de baan. De rijders die bij ons inschrijven gaan van start op de Nankang banden en de DNRT equipes starten op Interstate rubber. Onze eerste gezamenlijke wedstrijd is de 6 uur van Zandvoort op 2 juni op Circuit Zandvoort. Daartussen rijden wij onze gewone clubraces op 19 mei op TT Circuit Assen."

Voor meer informatie: www.acnn.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet