VLN

VLN: Helse uitdagingen op de Nordschleife a.s zaterdag

De sneeuw en mist lijken verdwenen te zijn. Voor a.s. zaterdag wordt op de Nordschleife voor de 61 ADAC ACAS H&R Cup veelbelovende autosport verwacht. Voor de derde seizoensopener staan maar liefst 457 coureurs en 193 auto's ingeschreven. De topteams van ROWE Racing, Black Falcon, Phoenix, Falken Motorsports, Getspeed Performance, Konrad Motorsport, Walkenhorst Motorsport, Manthey Racing, Schnitzer, Car Collection en Frikadelli zijn allemaal van de partij. Uiteraard met een topbezetting.

VLN-1553380922

Tekst Willem J. Staat
Foto  VLN

Helse uitdaging op de Nordschleife a.s. zaterdag
Onder de aanwezige rijders o.a. Maro Engel, Marcel Fässler, Jamie Green, Sheldon van der Linde, Nick Tandy, Philipp Eng, Kevin Estre en Marco Wittmann. Dit keer vormt Wittmann bij ROWE Racing een combinatie met de Amerikaan John Edwards en Jesse Krohn.

Een sterke vertegenwoordiging is er uit het land van de rijzende zon. Het Japanse Bandoh Racing zet in samenwerking met het Duitse Novel Racing een Lexus RCF GT3 in. Eind 2016 wonnen de gebr. Farnbacher op de Nordschleife de DMV 250 Meilen Rennen. Het was de allereerste overall overwinning destijds voor een Japans product.Ditmaal keert Dominik Farnbacher met Marco Seefried terug naar de Nordschleife. Farnbacher: "Destijds was de auto goed, maar er zijn inmiddels twee jaar voorbijgegaan en de concurrentie heeft ingehaald. Wij moeten opnieuw beginnen en zijn zeker niet naar de Nordschleife gekomen om direct vooraan mee te rijden. Het doel is om de auto voor de 24U betrouwbaar te maken. In de Blancpain Series heeft Marco ook ervaring met de auto opgedaan. Een goede plek zou mooi zijn maar het behoeft geen Top Ten klassering te zijn. Omdat de auto over zeer veel downforce beschikt is er wat minder downforce. Daardoor wordt het inhalen moeilijker. Op de Döttinger Höhe ligt hij goed maar je moet wel vrij baan hebben en het verkeer vermijden. In de snelle bochten doet de Lexus het overigens goed."
Lexus versus Nissan

Seefried kent de Lexus uit de Blancpain Series maar op de Nordschleife bevindt hij zich met deze auto op volledig nieuw terrein. Marco Seefried: "Voor mij is het aangenaam dat ik de auto reeds ken maar het ontbreekt een beetje aan ervaring met de Yokohama banden. Ik weet dat de auto in de snelle bochten goed is en met de aerodynamica dezelfde voordelen als de BMW M6 heeft. Voor een hoge klassering komen we waarschijnlijk te kort. Maar het potentieel is zeker aanwezig." Het team KCMG is met de Nissan NISMO GT3 R wederom van de partij. Ditmaal staan als rijders Nico Menzel, Christer Jöns en Matthieu Vaxiviere ingeschreven.

Comeback van Manuel Mezger en dubbele premiere voor Heyer
Vorig jaar behaalde de 33 jarige Zwitser Manuel Mezger bij de ROWE Rhein Ruhr 6 Std Rennen de overall overwinning. Begin dit jaar liep hij tijdens een fietstraining een tibiafractuur aan zijn been op. Volgens de verwachtingen zou Mezger drie maanden op non actief staan. De verwonding bleek echter van minder ernstige aard te zijn en hij komt a.s. zaterdag voor het team van Black Falcon met Maro Engel en Adam Christodoulou in Black Falcon Mercedes AMG aan de start. Ook komt voor het Black Falcon Team samen met Peter Ludwig en "Takis" in een 911 GT3 Cup Porsche uit. De inmiddels alweer 39 jarige Kenneth Heyer komt samen met Tristan Vautier en Jan Seyffarth in de Getspeed Performance Mercedes uit. Heyer komt overigens voor het eerst voor Getspeed Performance uit. Kenneth Heyer: " De Nordschleife is bijzonder en je bent echt niet direct "on fire" als je er een tijdje niet gereden hebt. Wel proberen we vooraan mee te rijden."

Nippon niet alleen bij de topteams
Bij de VLN Productiewagens staan in de V4 klasse maar liefst 27 auto's ingeschreven. In de BMW M240i Cup staan 21 auto's op de lijst. De Porsche Cayman Trophy is met 13 auto's vertegenwoordigd. En in de Groep H Hobbyklasse staan elf auto's ingeschreven. En ook hier is een Japans voertuig vertegenwoordigd. Vincent Schwartz heeft een Honda Civic Type R ingeschreven.Voor de Nordschleife is het a.s. zaterdag vrije toegang en voor Paddock en Pitwalk moet traditioneel 18 Euro worden neergeteld. De start is traditioneel om 12.00u en de kwalificatie van 08.30u tot 10.00u
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet