V8 Supercars

V8 Supercars: Mustangs verder beknot op aerodynamica

Om de gelijkheid binnen het startveld te garanderen heeft de Supercars organisatie vandaag bevestigd dat de Ford Mustang verdere aerodynamische wijzigingen zal ondergaan.

2019 Davison
De Mustang heeft duidelijk voordeel ten opzichte van de Holden en Nissan. Daarom heeft de Supercars organisatie nu ingegrepen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/Tickford

Mustangs verder beknot op aerodynamica
In samenwerking met een Amerikaanse externe partner D2H Engineering heeft de Supercars organisatie onderzoek gedaan naar de aerodynamische eigenschappen van Ford, Holden en Nissan. Daarbij stond het Supercarwapen van Ford in het pariteitsdebat centraal. Tot nu toe won de Mustang negen van de tien races.

Naar aanleiding van de data die recentelijk op Philipp Island verzameld werden is vast komen te staan dat de Mustang ten opzichte van de concurrentie duidelijk over een competitievoordeel beschikt zoals diverse rivaliserende teams claimden.Door de resultaten van deze studie zal de Mustang veranderingen ondergaan in het aerodynamische pakket rondom de achtervleugel en de bodemplaat.De frontsplitter en de grotere zijvleugels aan de achterzijde van de Mustang waren in de paddock onderwerp van gesprek.

Hoewel de Supercars-organisatie tijdens de eerste homologatietests eind vorig jaar de Mustang goedkeurde komen deze veranderingen er nu toch aan. De technische afdeling van de Supercars-organisatie heeft de wijzigingen verwerkt en aan DJR Team Penske en Tickford Racing doorgegeven.

Zowel DJRT Penske als Tickford hebben zich bij de wijzigingen van de Supercars-organisatie neergelegd en zullen deze accepteren. Eerder deze maand werd de gewichtsverdeling van de Mustang al veranderd. Voor insiders komen de veranderingen niet echt als een verrassing. Een GT-achtig model in een toerwagenkampioenschap is niet de meeste ideale oplossing. Overigens bestuderen zowel Walkinshaw Andretti Racing als Triple Eight de mogelijkheid om in 2020 de Chevrolet Camaro in te zetten.

2019 Penske Mustang
Blijft DJRT Penske titelfavoriet of loopt de concurrentie in?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet