Supercar Challenge

Supercar Challenge: Neil Primrose wint race 2 op Magny-Cours, top 3 GT’s binnen één seconde met debutant Max Weering als winnaar


Alain Berg rijdt in de Radical SR3 RSX een beetje in niemandsland tussen de GT's en de Supersport 1 rijders. Het duo Antoine Matteo en Gouraud Hector heeft moeite het tempo te volgen, zij rijden vrij anoniem rond de 12e positie.
In Supersport 1 ontstaat een mooie strijd wanneer Van Oord de aansluiting vindt met Van de Maat. Ronden lang gaan de oranje BMW en de gele Leon bumper aan bumper over de baan. Wanneer de GT's langszij komen wordt het extra spannend voor iedereen, Van Riet ziet beide directe concurrenten aan zich voorbij komen en valt terug naar de vierde plek. Van Oord is geduldig, wacht op het juiste moment en steekt dan in ronde 29 zijn Seat langs Van de Maat. Van der Ende rijdt daar nog 19 seconden voor en dus lijkt deze tweede plaats het maximaal haalbare voor de regerend kampioen Supersport 1.


PodiumSuperSport1

Dat blijkt al snel, Van der Ende rijdt naar de zege in Supersport 1, voor Van Oord en Van Riet, die ook Van de Maat nog gepasseerd is.
  PodiumGT

In de GT is de spanning werkelijk om te snijden. De wilde rijdt nog steeds aan kop, Weering zit maar tienden van een seconde achter hem en ook Herber zit er maar twee seconden achter. Jansen is gespind nadat hij de achterbumper van Herber raakte en is daardoor wat teruggevallen. In ronde 33 slaat Weering toe, hij verschalkt De Wilde in Chateau Eau en dan maken de drie GT-coureurs zich op voor een mooie finale. Twee ronden lang moet Weering zwaar in de verdediging, maar hij houdt stand en wint zijn eerste Supercar Challenge-race. Zes tienden van een seconde later passeert De Wilde de finish en Herber drie tienden, waarmee de spanning in de race bij de GT's duidelijk is.

Neil Primrose wint de tweede race, ruim een minuut en 12 seconden voor Weering.

Osten

In Supersport 2 schrijven de jongelingen Maxime Oosten en Milan Teekens hun tweede zege bij. Remco de Beus wordt tweede.


Tappel

In de Sport-divisie finisht Henk Tappel net achter de beide Radicals op de dertiende positie algemeen en winnaar in zijn klasse. Rob Nieman wordt tweede en de winnaars van race 1, Chris Voet en Bart van den Broeck maakt het podium in Sport compleet.

De interesse en deelname van dames in de autosport is een welkome afwisseling in deze vaak door mannen gedomineerde tak van sport. In de Supercar Challenge maakt dit seizoen de pas 16 jaar geworden Estella van der Wiel haar debuut. Zij vormt een combinatie met de jonge Jaxon Verhoeven in de door JS Racing op de baan gebrachte BMW 130i. Na de fraaie derde podiumplaats in de eerste wedstrijd viel het duo nu net buiten de prijzen in de Sport Divisie.

  500-estella

Na afloop van race twee deed de sympathieke dame haar verhaal. "Ik haalde al op mijn 14e mijn racelicentie bij de DRDO en op het moment dat ik 15 werd, reed ik mijn eerste races bij de DNRT en DRDO. Begin dit jaar werd ik gevraagd om een combinatie te vormen met de 19-jarige Jaxon Verhoeven. Dit wordt dus eigenlijk mijn eerste volledige jaar in deze klasse. We zijn nog niet de snelste, maar ons doel is om veel te leren. Magny-Cours is een vet circuit waar je echt rekening moet houden met de exit snelheid uit de bochten en niet te snel een bocht moet insturen. Wij maakten tijdens de tweede race een aantal foutjes, waardoor wij de aansluiting met de podiumplaatsen misten. We verloren veel snelheid doordat het rechter spatbord afscheurde. Ik word op de baan niet door de mannen gespaard, maar ben absoluut niet bang voor ze. Dat zal ik de komende wedstrijden gaan bewijzen."

Ondanks een straf en materiële malheur glimlachte Martin Huisman na de race van oor tot oor. "Wat een fantastisch circuit is dit, ik heb me ontzettend vermaakt. Ik reed deze tweede race in de VW Golf TCR alleen doordat mijn teamgenoot Jonas de Kimpe andere verplichtingen had. Tot aan de pitstop zat ik er goed bij, maar ik werd bestraft met een drive through penalty vanwege een iets te korte stop. Toen op het rechte stuk ook mijn remschijf explodeerde was het jammer genoeg einde verhaal. Maar we komen eraan en de verschillen in de Supersport 1 klasse worden alleen maar kleiner. Op naar de volgende race!"

  Mazda

Dick van Elk kijkt tevreden terug op het racedebuut van de Mazda MX-5. "De auto heeft het fantastisch gedaan en we hebben het hele weekend prima kunnen rijden op één set banden. De auto is erg vergevingsgezind en laat zich erg prettig besturen. Ik weet dat ik niet een erg snelle rijder ben, maar kon daar waar vermogen niet bepalend is de Cupra's goed volgen. Ik weet zeker dat de rijders in de Mazda MX-5 Cup heel erg veel plezier van deze racer gaan hebben."

De volgende races in de Supercar Challenge worden gereden op het circuit van Zolder. Van 31 mei tot en met 2 juni rijden zij tijdens de Zolder Superprix wederom twee races van een uur.


Uitslag race 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet