24H Series

Hankook 12H Spa pas in slotfase beslist met winst voor Bohemia Energy racing with Scuderia Praha


  Winner Overall TCE Red Camel nl 800pix

Red Camel-Jordans.nl opnieuw bovenaan in de Hankook 12H SPA


De Red Camel-Jordans.nl CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Rik Breukers / Francis Tjia) behaalde een nipte overwinning in de TCE-divisie tijdens de Hankook 12H SPA. In de slotfase waren er nog twee last-minute tankstops en een tijdstraf die boven de CUPRA met het startnummer 101 hing. Uiteindelijk reed Ivo Breukers na in totaal 232 ronden op het 7.004 kilomter lange Circuit de Spa-Francorchamps als winnaar over de eindstreep. Daarbij was beslissend dat hij bijna een ronde voorsprong had op de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Fabian Danz / Jan Sorensen / Kristian Jepsen). Hoewel het team nog een tijdstraf krijgt opgelegd, heeft deze geen invloed op de volgorde in de uitslag van de wedstrijd.

"We moesten aan het eind echt heel goed oppassen met de 'track limits'", vertelde Ivo Breukers aan Joe Bradley van Radiolemans.com. "We wisten dat we nog een straf moesten uitzitten, en we wisten dat we nog een tankstop moesten maken, dus daarom lieten we Rik (Breukers) zo lang mogelijk op de baan. We hadden uitgerekend dat Autorama (Motorsport) hetzelfde zou moeten doen, en dat maakte het verschil. Hadden ze slechts tien liter meer brandstof gehad, dan hadden zij gewonnen, en waren wij tweede geweest."

Ondanks dat het team tijdens de nachtelijke stop de leiding in de TCE-divisie in handen had, is AC Motorsport (#188, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / James Kaye) toch blij met de derde plaats in de TCE-divisie, nadat de voorpartij van de Audi RS 3 LMS na een zware crash in de privétest van donderdag in een nachtelijke actie compleet nieuw opgebouwd moest worden.

Nadat het onlangs in Mugello de eerste podiumfinish met de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT4 had behaald, stelde PROsport Performance (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra / Michael Munemann) nu in Spa de eerste overwinning met de auto in de klasse SP3 veilig. Na een moeilijke race, die ondermeer een kleine brand en een volledige wissel van de versnellingsbak omvatte, eindigde de CWS Engineering Ginetta G55 (#378, Colin White / Ian Stinton / Jean-Francois Brunot) verdiend als tweede.

  Winner Class A3 Dan Agro Racing 800pix

Dan Agro Racing behaalde zijn tweede A3-klassezege in Spa-Francorchamps op rij en maakte er gelijk een dubbel succes van. De Peugeot RCZ met het startnummer 685 (Nicolaj Kandborg / Lars Seistrup / Mikkel Gregersen / Steffan Jusjong) eindigde net voor de zusterauto met het nummer 686 (Sune Marcussen / Anders Rasmussen). Synchro Motorsport (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Matt Neal), dat lange tijd aan de leiding in de klasse had gereden, behaalde na motor- en remproblemen met de Honda FK8-Civic Type-R de resterende podiumplaats in de klasse A3.

Het European Championship 2019 wordt volgende maand voortgezet op het Automotodrom Brno in Tsjechië op 24-25 mei. Na de Hankook 12H BRNO en de gebruikelijke zomerpauze in juni keert de 24H SERIES terug naar Portugal voor de derde editie van de Hankook 24H PORTIMAO van 5-7 juli. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.


Overall Podium GT 800pix

Uitslag algemeen

Overall Podium TCE 800pixAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet