Porsche Cups

Div: Menzel wint, Van der Berg wordt zestiende in Duitse Porsche Carrera Cup

Christian Menzel heeft de eerste race van het kampioenschap in de Porsche Carrera Cup weten te winnen. Achttien ronden reed hij aan de leiding en kwam geen moment echt in gevaar. Jörg Hardt weet als tweede te finishen op vijf seconde. Daarachter werd een gigantisch gat geslagen naar Richard Lietz, die op bijna een halve minuut achterstand finishte. Robert van de Berg, die dit weekend met het Harders’Plaza Racing team meedeed werd vijftiende op ruim twee minuten.

Tekst: Pieter de Boer, Foto's Boudewijn Pieters

 van de berg


Van de Berg kende een moeilijke race, waarin hij meermalen van de baan spinde. Het circuit was dan ook moeilijk bereidbaar door continue regen die bleef vallen. Veel coureurs kende daardoor hun ‘momenten’ en gleden van de baan. Vooral het aanremmen voor de eerste bocht bleek een grote hindernis. De gehele race vlogen er coureurs over het extra asfalt aan de verkeerde kant van de curbstones.

De volgende race zal over twee weken plaats vinden op de EuroSpeedway Lausitz. Of dan opnieuw deze 23 wagens aan de start zullen staan is nog onduidelijk omdat veel teams zich pas deze week nog hebben ingeschreven voor dit weekend en nog geen duidelijkheid hebben over de financiering voor de rest van het seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet