Advertorials

Boek-magazine MASTA een bundel Belgische verhalen …

480-masta.jpg

Het nieuwe, zesmaandelijkse boek-magazine Masta is genoemd naar een beruchte bocht op het oude tracé van het circuit van Francorchamps. De loop van de angstaanjagende S-bocht vind je trouwens terug in het logo.

Tekst en cover: aangeleverd materiaal

"Masta is een naam die bij de insiders klinkt als een klok, maar die tegelijk perfect illustreert waar de gedrukte versie van Masta voor staat. Wanneer ik vandaag door Masta rijd, zie ik niet alleen de bocht, maar ook een schier onuitputtelijke bron van heroïsche en soms ook tragische verhalen. Het is niet toevallig dat de allereerste reportage in Masta gaat over de man die vandaag nog steeds in de boerderij in het midden van de bocht woont", verduidelijkt journalist en initiatiefnemer Iwan Kneuts de naamkeuze.

Masta brengt natuurlijk niet alleen verhalen uit de S-bocht. "Uit de lange gesprekken die aan Masta vooraf gingen, besloten fotograaf David Noels en ik dat we op zoek zouden gaan naar verhalen die ergens een link met België hebben. En neen, dat vinden we, gezien de rijke auto- en autosportgeschiedenis van België zeker geen beperking. Het tegendeel is eerder waar, want ook de grote namen uit de internationale auto- en autosportwereld hebben vaak een sterke link met België."

In het eerste nummer van Masta beleef je in het verhaal van Gilbert Staepelaere zijn grootste avontuur, de monsterrally Londen-Mexico, vanaf de eerste rij. En word je meegenomen naar 1967, het jaar waarin Jean-Pierre Gaban en Pedro de 24 uren van Francorchamps wonnen. Patrick Snijers praat over de Porsches die zijn carrière mee hebben bepaald, terwijl Mazda-designer Jo Stenuit in zijn ziel laat kijken. En Masta buigt zich over de vraag of de auto door een Belg is uitgevonden.

Tony Verhelle had een lang gesprek met Jacques Beherman, terwijl Koen Wijckmans herinneringen ophaalt aan de onlangs overleden Charly Lamm. Masta neemt je in de gloednieuwe Alpine A110 mee achter de poort van het Belgische Alpine-heiligdom, de garage van Benny Raepers. En omdat het niet altijd over auto's moet gaan, vertellen de tweelingbroers Torsten en Bjorn Robbens over hun Saroléa.

Masta #1 telt 176 bladzijden lees- en kijkplezier. Je kan Masta bestellen via https://masta-magazine.be.

De prijs bedraagt € 40 exclusief verzendingskosten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet