Retro

Retro: Groeten van de Vintage Sports Car Club vanaf Silverstone

DSC 0037

DSC 0038
Theodore Hunt bracht de familienaam weer eens onder de aandacht met zijn Fraser Nash BMW 328. Het ging maar net goed in Copse Corner. Hij werd toch nog vierde.
  DSC 0501 HGPCA klaar voor de eerste race van 2019

Ook was daar het eerste weekend van de Historic Grand Prix Cars Association. (HGPCA). Deze organisatie is dit jaar ook weer te gast tijdens de Historic Grand Prix van Zandvoort en dus is wat voorafgaande info best wel handig. Het werden twee mooie races, beide gewonnen door Barry Cannel met zijn Brabham BT11A. Omdat deze auto ooit in de Tasman series heeft gereden begin jaren 60 mag hij voorzien zijn van de toen geldende 2700 cc motoren in die series. Dat gaf net wat meer topsnelheid. Wel mooi dat Cannel hard moest werken voor zijn overwinningen.

DSC 0682
Start van de F3 500cc


De F3 500 cc werd een fraai racespektakel. George Shackleton met zijn Cooper Norton MK6 is nagenoeg onverslaanbaar, maar de pret was er niet minder om. Mike Doodeman bracht zijn in 1949 in Nederland gebouwde Larkens weer aan de start. Helaas na drie ronden vond hij zijn Waterloo in Luffield.

DSC 0252
Sue Darbishire Morgan Super Aero uit 1929. De dame kwam keurig als zesde binnen.


De Morgan Challenge werd zoals gewoonlijk gewonnen door Keith Ahlers, die inmiddels in die serie zijn 100e overwinning kon bijschrijven met zijn Morgan Plus 8 met Cobra motor.

  DSC 0250
Volle parkeerplaatsen voor pre-war wagens


In totaal in het weekend 19 trainingen en races. Een feest voor de liefhebber en dat waren er weer zeer velen. Goodwood mag dan de naam hebben, maar de VSCC kan er ook wat van. Ondoenlijk om alle races te beschrijven en daarom een foto-impressie van het weekend.
  DSC 0113
Het zat Stephanie Wilton niet mee met de Austin S/S

DSC 0251
Justin Maeers GN Parker uit 1926 met een ruim 6 liter motor en dat was te horen.

DSC 0257
Tom Walker met zijn unieke Amilcar Hispano Special (1930). Een motor inhoud van 11760 cc.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet