W Series

W-Series: Beitske Visser tevreden na eerste ervaringen

IMG 7271 2
Beitske Visser bij haar auto in de W-Series

Naast de DTM had ook de W-Series vandaag zijn pers- en testdag op de Lausitzring, waar de rijdsters twee dagen lang ervaringen met de auto konden opdoen. Uiteraard was ook Beitske Visser daarbij aanwezig, die onder het startnummer 95 zal uitkomen. Ze werd intensief gevolgd door een camerateam van de NOS en ook Ziggo, dat naar alle waarschijnlijkheid de races van de W-Series in ons land op televisie gaat brengen, interviewde de Nederlandse rijdster. Ook met AUTOSPORT.NL sprak Visser over haar ervaringen.

Tekst: René de Boer (vanuit Klettwitz, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 7259
Visser vertelde haar verhaal ook aan de collega's van Ziggo

"Het is wel even wennen, want ik heb twee jaar niet meer in een formulewagen gereden", stelde de BMW-fabrieksrijdster. "Qua handling is de nieuwe auto wel in orde, al merk je wel dat hij best zwaar is. We mogen heel weinig zelf doen: de voorvleugel maximaal twee graden verstellen en de stabilisator achter iets harder of zachter, dat is alles wat is toegestaan. Met de afstelling was ik echter wel redelijk tevreden. Natuurlijk heeft zo'n auto niet de power van bijvoorbeeld de Formule Renault 3.5, waarin ik ook gereden heb, maar in vergelijking met de GT4 waarin ik vorig jaar reed, gaat het toch wel wat meer vooruit!"

IMG 7145

De W-Series-auto is voor Beitske Visser de eerste auto met een 'halo' waarin ze rijdt. "Eigenlijk merk je daar bij het rijden niets van", stelde ze vast. "Alleen als je in de pits staat, zie je de 'halo', maar tijdens het rijden is je blik verder naar voren gericht en belemmert het je zicht totaal niet. Dat viel me reuze mee." Gevraagd naar haar verwachtingen voor de seizoensstart in Hockenheim over een kleine drie weken laat ze geen twijfel over haar ambities: "Daar ga ik gewoon voor de overwinning, dat is het doel!"

IMG 7251

Catherine Bond-Muir, directeur van de W-Series-organisatie en initiatiefneemster van de serie, en sportief directeur Dave Ryan stonden op de Lausitzring ook de pers te woord.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet