Diversen

Div: FRD presenteerde NIO ES8 Racer voor allereerste China Electric Touring Car Challenge

Aan de vooravond van de 1000e F1 Grand Prix in Shanghai presenteerde Zuhai Racing Development Co. LTD de China Electric Touring Car Challenge, het allereerste elektrische SUV kampioenschap dat met steun van het Chinese Ministerie van Sport en de Chinese Autosport Federatie dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. De openingswedstrijd vindt op 19 mei a.s. plaats op het nieuwe Tianjin V1 Circuit net buiten Beijing.

NIO ES 8 1
De eerste Chinese Toerwagen is een de elektrische ES8 SUV. Wereldpremiere volgende maand.

Tekst Willem J. Staat
Foto's FRD

FRD presenteerde NIO ES8 Racer voor allereerste China Electric Touring Car Challenge
In samenwerking met FRD en NIO is er een competitiemodel ontwikkeld van de NIO ES 8 SUV die onlangs op de markt kwam. Tevens hebben beide bedrijven een overeenkomst gesloten om de elektrische autosportcompetitie in China te promoten.

FRD President Kenneth Ma: " Engineering en commercialisatie van groene voertuigen groeit bijzonder snel, het persoonlijke elektrische transport groeit en de elektrische autosport moet tevens snel groeien om aan de behoefte van de fabrikanten en industriële markten te voldoen. Bij FRD hebben wij onze traditionele focus van de traditionele door fossiele brandstoffen aangedreven voertuigen omgezet naar alternatief aangedreven racewagens. De allereerste wedstrijd vindt overigens plaats op het gloednieuwe Tianjin V8 Circuit in het kader van de "World Intelligence Conference"

NIO is een globale "Intelligence Electric Vehicle Company" die in 2014 werd opgericht. In 2015 wonnen zij het Formule E FIA kampioenschap.

NIO is ook verantwoordelijk voor de EP9 die in 2017 een nieuw baanrecord voor elektrische voertuigen op de Nürburgring vestigde. Datzelfde jaar werden de baanbrekende trends voortgezet met de introductie van de EVE Concept Car die overigens kort voor de introductie van de ES8 SUV gepresenteerd werd.

FRD heeft inmiddels meer dan 20 jaar autosportervaring en won in 12 jaar maar liefst negen titels in het Chinese Nationale Toerwagenkampioenschap met het Chagan Ford Racing Team. Steun voor het eerste elektrische toerwagenkampioenschap komt van Giti Tire, RevoZport en Tien. Ook was de organisatie in 2016 betrokken bij de organisatie van het FIA Hong Kong Telecommunications Formula Championship dat naast de Formule E verreden werd. Nu is het bedrijf verantwoordelijk voor de organisatie van het allereerste Elektrische Toerwagenkampioenschap ter wereld.

NIO ES V8 SUV
De NIO ES8 SUV van achteren gezien. FRD richt zich op de alternatieve autosport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet