Supercar Challenge

Supercar Challenge: Snelheid nieuwe Lamborghini Super Trofeo geschikt voor GT-divisie

RJ 20190411-000-2505--RJ
Foto: Ronald Janssens

Met een soort van Balance of Performance heeft coureur Bob Herber op het circuit van Zolder de Lamborghini Super Trofeo, die Johan Kraan Motorsport dit seizoen wil inzetten in de GT-divisie van de Supercar Challenge, aan de tand gevoeld. Dat pakte goed uit, de restricties die Johan Kraan op de Lamborghini heeft toegepast hebben de snelheid dusdanig teruggebracht dat de rondetijden volgende week vergelijkbaar zullen zijn met die van de andere auto's in de GT-divisie.

Tekst en foto's: PR en Ronald Janssens

Met de aankondiging van de deelname van de Lamborghini Super Trofeo waren enkele GT-rijders wat bezorgd of deze rappe Italiaan de competitie wel voldoende open zou laten. Zo ook Bob Herber, die voor BODA Racing uitkomt in een Porsche 991 GT3 Cup.

Een test op het circuit van Zolder zou duidelijkheid kunnen geven en dus werd Herber uitgenodigd om de Lamborghini, die dit seizoen bestuurd zal worden door Max Weering, te testen.

Johan Kraan heeft de Lamborghini voorzien van restrictors op de luchtinlaat en onder het gasklephuis, met als doel de snelheid terug te brengen naar het niveau van de andere auto's in de GT-divisie. Hierdoor is het vermogen van de auto onder de 500 pk gekomen.

RJ 20190411-000-2516--RJ

Bob Herber reed op Zolder een snelste ronde van 1:35.09, was wel tevreden en vindt dat de Lamborghini de competitie met de Porsches aan kan gaan. "Weliswaar waren de weersomstandigheden niet geheel vergelijkbaar met de situatie op Zolder vorig seizoen, maar er is een grote stap de goede kant op gemaakt en ik denk dat het op Magny-Cours goed gaat komen om een veld met gelijkwaardige GT's te hebben."

Johan Kraan geeft aan dat de gelijkwaardigheid wat hem betreft gegarandeerd is. "Het is ook in ons eigen belang dat er een sterke competitie komt. Mocht het zo zijn dat volgende week vrijdag tijdens de vrije trainingen de Lamborghini toch nog iets sneller blijkt te zijn, dan zullen we de rijhoogte van de auto voor omhoog brengen. We kijken er enorm naar uit om de Lamborghini met Max achter het stuur in actie te zien op Magny-Cours en we hopen op een mooi en sterk veld in de GT's."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet