VLN

VLN: 444 coureurs uit 26 landen aan de start voor VLN. Tom Coronel naar Lamborghini Konrad Motorsport

Voor de tweede VLN-wedstrijd a.s. zaterdag staan er maar liefst 444 coureurs uit 28 landen ingeschreven. Direct vanuit de WTCR komt de Belg Frederic Vervisch aan de start, evenals collega Luca Engstler die afgelopen weekend in Maleisië actief was. De heren hebben nogal wat kilometers in de lucht afgelegd om tijdig op de Nürburgring te geraken. Een verrassende inschrijving overigens van Tom Coronel. Voor dit weekend wisselt hij van team.

Lambo

Tom Coronel komt dit weekend voor het team van Franz Konrad met een Lamborghini uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

444 coureurs uit 26 landen aan de start voor VLN 2. Tom Coronel naar Lamborghini Konrad Motorsport
Frederic Vervisch heeft een luchtreis van 2500 km achter de rug. Vader en zoon Engstler deden er met hun trip naar Maleisië nog een schepje bovenop, ruim 10.000 km. A.s. zaterdag rijden beiden samen met een Hyundai i30N Fastback in de klasse 2 van de Productietoerwagens. Dit ter voorbereiding van de 24U.Oud DTM en toerwagenroutinier Franz Engstler: "Hopelijk ben ik iets minder nerveus als wanneer ik bij de TCR toekijk. Het verheugt me enorm dat ik samen met mijn zoon kan racen. Het is natuurlijk reusachtig dat ik dit beleven mag. Voor de Fastback is dit de eerste test. Een reusachtige uitdaging.

De 34-jarige Nordschleife expert Chris Brück vormt bij GetSpeed een combinatie met Fabian Vettel, Philip Ellis en Jan Seyffarth. Twee jaar geleden wist Brück samen met Frank Kräling en Marc Gindorf met een Porsche GT3 Cup in de VLN te winnen. Tom Coronel is dit keer niet met Nissan van de partij maar komt voor het team van Franz Konrad uit. Samen met Michele Di Martino rijdt hij in een Lamborghini GT3. Na twee jaar voor Frikadelli gereden te hebben maakt Lance David Arnold nu de overstap naar HTP Motorsport en vormt samen met Maximilian Götz en Christian Hohenadel een combinatie.

Nog meer Exoten
Het mcchip-dkr team heeft de Renault RS01 na twee jaar voor een Lamborghini ingeruild. "Dieter Schmidtmann" en Heiko Hammel staan verrassender wijze in de ProAM klasse met een Lamborghini GT3 ingeschreven. Ginetta heeft officieel een fabrieks ondersteunde GT4 ingeschreven. De auto wordt bestuurd door de Rus Alexey Veremenko, Karsten Kremer en Heiko Tönges. De auto wordt door het team van Kkrämer Racing ingezet. De naam Ginetta heeft overigens betrekking op filmster Gina Lollobrigida. Ginetta baas Lawrence Tomlinson: " Het partnership met KKrämer Racing is een uitstekende aangelegenheid voor ons om op de Duitse markt te laten zien waartoe wij in staat zijn. De Nürburgring Nordschleife is één van de grootste uitdagingen wereldwijd in de autosport."

V4 en Cup5 het sterkst bezet
De sterkst bezette klasses zijn  dit weekend zijn V4 en Cup 5.Voor de Koningsklasse staan maar liefst 19 GT3's ingeschreven van o.a. Phoenix Racing, Schnitzer, Falken Motorsport IRON Force Racing, Audi Sport Team Car Collection, Montaplast Audi Sport Team Land(met René Rast en Christopher Mies) Ook Team Schnitzer is dit weekend met Martin Tomczyk, Sheldon van der Linde en Timo Scheider van de partij. Voor Cup 5 ontving de organisatie 22 inschrijvingen.

Zoals bekend is de toegang rondom de Nordschleife vrij. Voor het Grand Prix circuit en de tribunes moet 18 Euro betaald worden. Kinderen tot 14 jaar hebben vrije toegang. Tickets zijn te verkrijgen bij de Nürburgring Online Shop. De start is traditioneel om 12.00 uur. De kwalificatie vindt traditioneel tussen 8.30u en 10.00u plaats.


Competitie
Weer veel topteams van de partij a.s. zaterdag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet