IndyCar

Indycar: Alonso testte op de Texas Motor Speedway

Ter voorbereiding van de Indianapolis 500 eind mei, testte Fernando Alonso afgelopen dinsdag op de Texas Motor Speedway met een gloednieuw Dallara-chassis. De Texas Motor Speedway heeft totaal andere parameters dan de Brickyard. En daar was Alonso snel achter.

Alonso 1
Alonso kwam afgelopen dinsdag voor het eerst op de Texas Motor Speedway in actie. Een totaal andere oval. Het was even slikken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Alonso testte op de Texas Motor Speedway
Fernando Alonso krijgt dit jaar voor de tweede maal de kans om de Indy 500 op zijn naam te schrijven. Ditmaal met een Dallara Chevrolet. Een gloednieuw chassis dat door McLaren werd opgebouwd.

Fernando Alonso: " Fantastisch, het zijn de eerste ronden met deze auto. Wij proberen langzaam op snelheid te komen. En het is goed om weer op een oval terug te zijn. Ditmaal met een speciale set-up. Deze auto stuurt vanzelf wel iets naar links. Voor mij is het een beetje raar gevoel om weer aan de speedway te wennen, zeker omdat er hier tussen Turn 3 en 4 zich nogal wat banking bevindt. Het is totaal anders dan Indianapolis maar hopelijk voor ons een goede voorbereiding.

Alonso 3
Een totaal ander aerodynamisch pakket vergeleken met twee jaar geleden.

Voor mij zelf is het alleen maar dat ik mij op mijn gemak voel. Het is een volledig nieuwe auto zodat we nu aan de zitpositie, hoofdsteun, pedalen en voorkeuren aan het stuurwiel kunnen gaan werken. Voor het team is het erg belangrijk dat het goed wordt opgezet, wie doet wat, de pitmuur, en dat er zoveel mogelijk problemen hier en tijdens de open test op 24 mei zijn opgelost zodat we klaar zijn voor de Indy 500."

Alonso 2
Een klein beetje pitstopsimulatie op de Texas Motor Speedway.Eerste kennismaking met een andere auto en oval.

Een deel van het leerproces is dat Alonso zich gaat aanpassen aan de 2018 aerokit die wel over dezelfde neerwaartse druk beschikt als zijn voorganger maar zich totaal anders gedraagt dan de Honda aerokit waarmee hij twee jaar geleden reed.

Over een eventuele vergelijking van het aerokit pakket kon Alonso nog weinig zeggen. Fernando Alonso: "Te vroeg om daarover iets te zeggen want ik ben nog niet op snelheid. Maar als ik naar iedereen goed geluisterd heb is er minder neerwaartse druk. Speciaal bij het volgen van iemand kan deze auto meer tricky zijn. Vandaag geen probleem want ik reed toch alleen. Maar het is meer uitdagend, want dit jaar ben ik niet bij Andretti en we moeten het zelf doen.

Alonso 4
Na Le Mans de Indy 500 dit jaar? Nog een lange weg te gaan. Maar bij de voorbereidingen wordt niets aan het toeval overgelaten.

Ik ben wel beter voorbereid. Ik ken de race, de sfeer of de 500, de rijders parade, de formatieronden. Ik weet nu een hoop dingen waar je energie insteekt als je voor de eerste keer naar de Indy 500 komt want alles is een verrassing. Ik denk dat ik nu energie kan besparen en mij beter kan concentreren. Ik wil niets aan het toeval overlaten en elke race vanuit het verleden opnieuw bekijken. En vervolgens met de engineers vanaf nul beginnen. En net zoals bij mijn eerste start wil ik weer terug de simulator in en elke pitstop simuleren. Ik wil mij zo goed mogelijk voorbereiden."


Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet