GT

GT4: Succesvolle première ADAC GT 4 in Oschersleben

De afgelopen twee dagen presenteerde het nieuwe ADAC GT4 kampioenschap zich voor het eerst aan de fans. Daarbij kwamen in totaal 24 auto's in actie. In totaal werd het GT4 circus ruim zeven uur rijtijd ter beschikking gesteld. De Reiter Engineering KTM X-Bow van Mats Siljehaug was met 1.36. 616 de snelste man.

2019 X bow
De KTM X-Bow verraste in Oschersleben met de snelste tijd tijdens de voorjaarstest.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Succesvolle première ADAC GT4 in Oschersleben
De Noor Mats Siljehaug heeft met een tijd van 1.31.616 in ieder geval de maatstaf gezet voor de openingswedstrijd over drie weken. Mats Siljehaug: "Met onze performance ben ik natuurlijk erg tevreden. Zeker omdat ik hier in Oschersleben voor de eerste maal gereden heb." Samen met Eike Angermayr vormt hij een combinatie.

De PROPeak Performance Aston Martin GT4 van Joonas Lappalainen liet op de tweede testdag de tweede tijd noteren. Lappalainen: "Ik denk dat wij onszelf nog kunnen verbeteren. Alles is hier nog gloednieuw en ik zat hier pas voor de tweede maal in de auto. Die tijd heb ik overigens tijdens een wedstrijdsimulatie gereden. Wij bevinden ons op de goede weg en kijken met spanning naar het eerste wedstrijdweekend uit."

Bij het KÜS Team 75 Bernhard was men met de Porsche Cayman 718 ook meer dan tevreden. Teameigenaar Timo Bernhard: "De testdagen waren voor ons erg belangrijk. Wij moesten aan de auto vele aanpassingen verrichten. De tijden stonden hier niet op de voorgrond maar konden zien dat we over een goede basis beschikten. Wij vinden het totaalpakket van de serie erg mooi" Een verrassende derde tijd was er overigens voor de KTM Bow van Laura Kraihammer/Reinhard Koffler.

In totaal dit jaar drie dames aan de start. De bekendste daarvan is de ervaren Claudia Hürtgen. Hürtgen: " De eerste tests van de nieuwe serie waren bijzonder spannend. Zeven verschillende auto's en zeven verschillende concepten. Voor iedereen zijn er in de verschillende sectoren dus voor- en nadelen. Ik verheug me nu al op het weekend met vele toeschouwers. Het GT4 veld gaat dan zeker een goede show afleveren." Hürtgen komt in actie met een Hofor by Bonk Motorsport BMW M4 GT4.

2019 Porsche Tevredenheid bij KÜS Team Bernhard.

Top 5 tijden
1. Mads Siljehaug/Eike Angermayr, Reiter Engineering, KTM X-Bow GT4, 1:31,616 Minuten
2. Jörg Viebahn/Joonas Lappalainen, PROpeak Performance, Aston Martin Vantage GT4, 1:31,668 Minuten
3. Laura Kraihamer/Reinhard Kofler, True Racing, KTM X-Bow GT4, 1:31,700 Minuten
4. Horst Hadergasser/Hendrik Still, KÜS Team75 Bernhard, Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, 1:31,760 Minuten
5. Tim Heinemann/Luke Wankmüller, HP Racing International, Mercedes-AMG GT4, 1:31,770 Minuten

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet