GT

GT: ADAC GT Masters. Indy Dontje met Maximilian Götz in ADAC GT Masters. Sterk startveld in 2019

Indy Dontje blijft de ADAC GT Masters en het team van HTP Racing trouw. De Nederlander rijdt komend seizoen samen met de Duitser Maximilian Götz die vorig seizoen tot aan de finale titelkandidaat was. Voor het komende seizoen staan 19 teams met 31 auto's ingeschreven.

2019 Aston Martin 1
Wat gaat Aston Martin in de ADAC GT Masters doen?

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Indy Dontje met Maximilian Götz in ADAC GT Masters. Sterk startveld in 2019
Wederom een veelbelovend startveld in de ADAC GT Masters voor het seizoen 2019. Indy Dontje moet samen met Maximilian Götz met de HTP Mercedes AMG GT3 tot de favorieten gerekend worden. Na vier jaar rijden Sebastian Asch/Luca Ludwig weer samen. Ditmaal komen zij voor het Oostenrijkse HB Racing met een Ferrari 488 GT3 uit. Nieuw is natuurlijk de Aston Martin Vantage GT3. Voor het eerst sinds 2013 is het Britse merk weer in de ADAC GT Masters vertegenwoordigd. De diverse Porsche-teams komen met de vernieuwde Porsche 911 GT3 aan de start. Sportpresident Herrmann Tomczyk was meer dan enthousiast. Herrmann Tomczyck: "Het startsveld van de ADAC GT Masters onderstreept de stelling van de serie dat dit kampioenschap met een veelvoud van merken en een sterk GT startveld wereldwijd een leidende rol speelt. En ook in 2019 verwacht ik spannende sport van het hoogste niveau. Bovendien biedt de ADAC GT Masters met de ADAC GT4 Germany, TCR Germany, Formule 4 en Porsche als permanent bijprogramma een uniek platform voor de fans gedurende de raceweekends.

Acht oud kampioenen aan de start
In 2019 verschijnen er maar liefst acht voormalige kampioenen aan de start. Robert Renauer heeft newcomer Thomas Preining naast zich gekregen. De regerende Duitse Porsche Cup kampioen vormt nu samen Robert Renauer een combinatie in de Precote Herberth Motorsport Porsche. Drie voormalige kampioenen komen met de vernieuwde Audi R8 LMS aan de start. Christopher Haase komt voor het team van BWT Mücke Motorsport uit, de Zuid Afrikaan Kelvin van der Linde voor HCB Rutronik Racing terwijl Christopher Mies Montaplast by Land Motorsport trouw blijft. Recordwinnaar Daniel Keilwitz komt samen met oud DTM rijder Maxime Martin voor het team van Propeak Performance uit. Na zeven jaar afwezigheid keert Martin weer terug in de serie. Fabian Vettel, de jongere broer van Ferrari F1-coureur is bij HTP Motorsport ingelijfd.

Met Timo Bernhard en Lucas Luhr staan er eveneens weer twee oude sportscar wereldkampioenen aan de start. Beiden uiteraard met een Porsche 911 GT3 R. Markus Winkelhock, Frank Stippler en Pierre Kaffer zijn oude Audi oudgedienden in de ADAC GT Masters. Zij verdedigen de kleuren van BWT Mücke Motorsport, Team ISR en Team EFP by Car Collection TECE.

Club of Champions gepresenteerd
In samenwerking met ADAC GT Masters partner herrenausstalter.de werd de nieuwe Club of Champions gepresenteerd, waarvan met ingang van dit jaar alle kampioen zullen worden opgenomen.

2019 Porsche Team Precote Herberth Motorsport komt Robert Renauer/Thomas Preining aan de start. Kunnen zij de titel verdedigen?

Kalender 2019
26. - 28.04.2019 Motorsport Arena Oschersleben
17. - 19.05.2019 Autodrom Most (CZ)
07. - 09.06.2019 Red Bull Ring (A)
09. - 11.08.2019 Circuit Zandvoort (NL)
16. - 18.08.2019 Nürburgring
13. - 15.09.2019 Hockenheimring Baden-Württemberg
27. - 29.09.2019 Sachsenring
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet