GT

GT: ADAC GT4 met zeven merken in debuutseizoen. Rob Severs met Porsche Cayman aan de start

Het gloednieuwe ADAC GT4 kampioenschap begint in 2019 met maar liefst 16 teams en zeven merken. In totaal heeft de ADAC voor het komende seizoen 25 inschrijvingen ontvangen. Prominente starters zijn natuurlijk oud F1-coureur Christian Danner en You Tube Star Felix von der Laden. Verder staan er nog drie dames ingeschreven waaronder de ervaren Claudia Hürtgen, de Oostenrijkse Laura Kraihamer en Patricija Stalidzane.

2018 GT 4
Audi tegen BMW in de GT4

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

ADAC GT4 met zeven merken in debuutseizoen
ADAC President Herrmann Tomczyck was bij de presentatie meer dan tevreden over het nieuwe ADAC GT4 kampioenschap. Herrmann Tomczyck: " Het ADAC GT4 kampioenschap begint met een veelvoud van merken en een sterk deelnemersveld in haar debuutseizoen. De populariteit onder de deelnemers laat zien dat ons concept van deze serie op het professionele platform van de ADAC GT Masters zeer goed is aangekomen. Het rijdersveld is een samenstelling uit veelbelovende aankomende talenten en ambitieuze Hobbyracers. Ik verheug me op het eerste seizoen van de ADAC GT Masters."

Oud F1-coureur Christian Danner komt bij een aantal geselecteerde wedstrijden in een McLaren 570 S GT4 aan de start evenals You Tube Star Felix von der Laden. Verder staan Porsche ontwikkelingsingenieur(recordhouder op de Nordschleife met een standaard auto) Lars Kern en GT4 expert Jörg Viebahn op de inschrijvingslijst.

Luke Wankmüller, winnaar van de Rookie Honda Junior Challenge in de ADAC TCR-serie stapt voor dit jaar over naar een Mercedes AMG GT4. Eveneens weer terug aan de start oud toerwagen veteraan Oliver Mayer die al 30 jaar op de circuits actief is. Mayer maakte destijds in de STW Cup naam.

De Mercedes AMG GT4 is overigens het meest populaire voertuig in het deelnemersveld. Schütz Motorsport, Getspeed Performance, Bremotion, Leipert Motorsport en HP Racing(overigens met twee verschillende merken vertegenwoordigd) hebben voor de driepuntige ster gekozen. De Porsche 718 GT4 Clubsport wordt door twee teams ingezet, nl KüsTeam 75 van Timo Bernhard en Allied Racing. HP Racing van Harri Proczyk vertrouwt nog op het oude model Porsche. De Nederlander Rob Severs komt samen met de Oostenrijker Florian Janits voor het team van Allied Racing uit.

RN Vision STS, Hofor Racing by Bonk Motorsport, MRS Besagroup Racing komen met een BMW M4 GT4 aan de start. Racing One heeft een Audi R8 LMS GT4 ingeschreven. De teams van Reiter Racing en True Racing hebben een X-Bow GT4 ingeschreven. Dörr Motorsport schrijft eveneens een McLaren 570 S GT4 in terwijl ProPeakPerformance een Aston Martin aan de start brengt.

2019 GT4 1
Aston Martin eveneens van de partij in de GT4.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet