WTCC

WTCC: Opnieuw 1-2-3 voor BMW, Coronel achtste

480_start2

Ook in de tweede WTCC-race domineerde BMW. Tot groot enthousiasme van het lokale publiek won Augusto Farfus voor Andy Priaulx en Jörg Müller, waarmee er voor de tweede keer vandaag een volledig BMW-podium was. Tom Coronel had met zijn 15 kilo zwaardere SEAT Leon geen weerwoord tegen de aanstormende BMW-armada en moest uiteindelijk de BMW-coureurs Priaulx, Müller en Zanardi voor zich dulden, nadat hij een tijdlang met hand en tand zijn vierde plaats verdedigd had. Niettemin kijkt hij terug op een geslaagde race, waarin hij uiteindelijk achtste werd. Olivier Tielemans, wiens auto na de schade uit de eerste race vlot gerepareerd werd, kwam als veertiende over de eindstreep.

Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC

Bij de start, een staande ditmaal, pakte Yvan Muller de leiding. Alex Zanardi, die naast hem vertrok, raakte in botsing met Chevrolet-rijder Rob Huff, waardoor de Brit uit de race was. Farfus schoof door naar de tweede plaats, Tarquini en Coronel reden als derde en vierde.

480_coronel_brazilie

Hoewel Coronel er alles aan deed om zijn positie vast te houden, kon hij uiteindelijk geen weerstand bieden aan Andy Priaulx, die hem rondenlang zwaar onder druk zette. In de vijfde ronde ging Priaulx aan Coronel voorbij met Jörg Müller en Alex Zanardi in zijn kielzog. “Die jongens rijden met een auto die 15 kilo lichter is, dat verschil is enorm. Het is gewoon strijden met ongelijke wapens”, aldus Coronel, die echter wel veel plezier beleefde aan de strijd. “Ik heb heerlijk geracet!”

In de derde ronde pakte Farfus de leiding van Muller en reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning, terwijl Priaulx en Müller hun opmars voortzetten en het podium completeerden.

480_finish_race2

Yvan Muller werd op de vierde plaats de best geklasseerde SEAT-rijder voor zijn teamgenoot Gabriele Tarquini. Olivier Tielemans eindigde als veertiende en deed het prima. Hij was vooral onder de indruk van de prestatie van zijn team: “Geweldig hoe ze in zo korte tijd na de schade in de eerste race de auto weer rijdend gekregen hebben! Ik heb veel ervaring opgedaan en aardig wat kilometers gemaakt. Nu ga ik veel testen: er zijn in april zes officiële testdagen en daarnaast zijn er nog tests van het team, zodat ik hopelijk goed voorbereid op Zandvoort kom!”

480_podium_race2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet