BTCC

BTCC: Cook, Jordan en Butcher delen de overwinningen op Brands Hatch

jordan-blij-bmw-btcc

Race 2

Gekomen vanaf een 15de startplaats scoorde Andrew Jordan zijn eerste overwinning met de nieuwe BMW 330i M Sport. Wederom wisselende weersomstandigheden op het korte circuit van Brands Hatch, maar anders dan de eerste race startten nu alle wagens op de droogweer Dunlop SportMaxx banden.

  drietal-sutton-btcc
Close racing, als altijd, was aan de orde van de dag

Na veel inhaalacties ontstond er halverwege de race een flinke strijd voor de leiding tussen Cook, Sutton en Jordan. De met extra gewicht beladen Honda van koploper Cook moest in Graham Hill Bend Sutton laten gaan, snel gevolgd door de oprukkende Jordan. De kampioen van 2013 Sutton was ook niet opgewassen tegen het BMW geweld van de kampioen van 2017. In de 16de ronde passeerde Jordan de Subaru en reed naar de eerste overwinning dit seizoen met de nieuwe auto.

  mercedes-op-kop
Een prima seizoensstart met een podium en een vijfde plaats voor Adam Morgan


Sutton behield maar nipt zijn tweede plaats na allerlei inhaalpogingen van een aandringend viertal Adam Morgan, Jake Hill, Tom Ingram en Stephen Jelley. Het was Morgan's Mercedes die zij aan zij met Sutton over de finish kwam. Een fotofinish waarbij Sutton met 0.022 s toch nog een tweede plaats behaalde.
 

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 08 april 2019 14:50

    Zie die tribunes......komt meer volk op af dan WTCR. Misschien Zandvoort uitgezonderd, maar daar komen ze voor Verstappen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet